Ennyit ért a főigazgató szava

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

 

2007 júniusától az XY Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola pedagógusaként alkalmazott Katalin. Matematikát tanítottam, valamint 2 évig kémiát, míg nem volt kémia tanár. Már az első karácsonyi ünnepségen az akkor alapított kitüntetést és 150000 Ft jutalmat kaptam munkám elismeréseként. Ez a maximális jutalom volt, amit évekig megkaptam, amíg volt pénz a jutalomra!!!!

 lego school bus 1.jpg

 Igaz soha nem 20-22 órát tanítottam, hanem 30 körül, melyért soha nem kaptam túlórapénzt. A lukas óráimat pedig ha kellett még beosztották helyettesíteni. 2009-től pedig felhívták a figyelmünket, hogy tartsunk kurzusokat / ez korrepetálást takart / melyért a szülőnek havi 5000 Ft-ot kellett fizetni, melyből 30% az  iskoláé, 70% a pedagógusé. Amikor kolléganőm a fiát ment meglátogatni Kínába, akkor az óráit én tartottam ingyen, bérmentve. Miközben a kolléganőnek fizetés nélküli  szabadságot kellett kivenni. Számtalan alkalommal hiányzó pedagógust / ingyen- bérmentve / úgy kellett helyettesítenem, hogy csoportot kellett összevonni. Alkalmazásom / nyugdíjas voltam / határozatlan időre szólt, havi 140000 Ft-ért. Ennek megszüntetése nélkül kötöttünk egy önkéntes szerződést is, illetve 1 évben  ösztöndíjas szerződésem is volt.

 

Amíg az igazgatónőnk élt ebből nem csináltam problémát, megbecsült és én maximálisan megbíztam benne. A feketeleves akkor kezdődött amikor a fia  átvette az iskolát. Ez 2011decembere. Éreztem, hogy az iskola nem úgy működik mint régen, kiszámíthatatlan, mindenki azt csinált amit akart, A tanítás, a  gyerekek nevelése huszadrangú kérdés volt!!! Én 2012 februárjában feltettem a kérdést a A. utcai részleg vezetőjének Árpádnak a kérdést, hogy mi lesz a következő évben, mert akkor még lett volna elég idő körülnézni állásügyben. Ő megnyugtatott, hogy a következő tanévben is számít rám, és nincs semmi probléma!!!!! Ugyan meg nem nyugtatott de a gyanakvásomat elaltatta. KÁR!!!

 

Véget ért a tanév, Árpád utasítása az volt, hogy június 30.-ig kell bejárni. Utolsó nap június 29. Június 26.-án beszélt mindenkivel személyesen Péter az új főigazgató. Közölte velem, hogy a szabadság idejére nem tud fizetni. Mivel az alapítványtól kaptuk a pénzt, és tudomásom volt arról, hogy azt " kisöpörték" nem örültem a bejelentésnek, de az állásom megtartása érdekében nem ágáltam ellene. Ettől függetlenül 29.-ig bejártam. Igaz, hogy csak 1 kolléganő és a titkárnő járt be. Máskor sem szokták Árpád utasítását betartani csak akkor, ha ő is jelen volt. De ő nem hogy ebben az időszakban, de máskor is ritkán jött be, az óráit is másnak kellett megtartani. Ellenőrzés meg soha nem volt!!!!  Eljött julius 16.-a, amikor a fizetést kellett volna kapni, még a június hónapra.  Ez nekem 140 000 Ft+ 35 000 Ft a kurzus lett volna. Ehelyett 70 000 Ft utaltak. Próbáltam több alkalommal elérni a főigazgatót, de sem ő, sem a titkárság nem volt elérhető. Írtam egy emailt neki, hogy amennyiben nem fizet, Munkaügyi Bírósághoz fordulok. Mivel a tanév augusztus 31.-én ér véget, 22.-én bementem, végeztem a dolgom, pótvizsgáztattam....stb.

 

Csütörtökön azon a héten Árpád bevitt a főigazgatóhoz, aki fel volt háborodva, hogy én magázó stílusban írtam az emailt és közölte ezért áthelyez az Á. úti épületbe. Mondtam én oda nem megyek, és ha nem fizet bírósághoz fordulok,sajnos hasonló esete az iskolának nem sokkal előtte volt, amikor a bíróság 6 millió ft. büntetést rót ki   Őrjöngött, hogy tönkre teszem az iskolát, mondjam meg mennyi pénzt akarok. Én közöltem, ha nem fizet, akkor nem csak ezt a pénzt, hanem visszamenőleg minden túlórát 5 évre visszamenőleg kérek. Ezzel akkor ott be is fejeztük. Hétfőn mikor megjelentem a portán, igen zavarban voltak a portás és a takarítónő. Azután mégis megmondták, Árpád megtiltotta, hogy z iskolába belépjek. Mivel minden holmim ott volt kértem a takarítónőt jöjjön velem és elkezdtem összepakolni.

 

Másnap mikor folytattam a pakolást jött értem Árpád, hogy itt a főigazgató és beszélni akar velem. Megkérdezte, hogy ha kifizet eltekintek-e a feljelentéstől. ÉN AZT MONDTAM AKKOR IGEN.  Ebben maradtunk.  Természetesen én elhittem, de mind a mai napig ez nem történt meg.

 

Követelésem lenne :

 június félhavi fizetés                              

szabadság idejére járó pénz                               

augusztusban 6 nap bére                               

visszamenőleg a naplókból ellenőrizhető túlórák díja                              

valamint a fizetés visszatartása miatt keletkezett károm 

 

Kérdésem mi az első lépés ebben az ügyben?  Eddig vártam, hátha jobb belátásra térnek, de most már elfogyott a türelmem.   Ennyit ért a főigazgató szava!!!!!!!           

 

Csatlakozz a Munkahelyi Terror blog közösségi álláskereső oldalához! Találjunk állást együtt! Állásra Fel!

388234_559765037385911_1601418095_n.jpg