Megalázott és utcára dobott

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre

 

Tisztelt Tanácsadó!


Bizonyára volt már erre precedens, de nem volt érkezésem végigböngészni a megjelent cikkeket, esettanulmányokat.
A történetem banális, de zsebbevágó :).

angry-boss-point-mad-463.jpg
A munkahelyemen a cégvezetés egyes lépései miatt felmondásra kényszerültem, akkor a volt vezetőm egy nyilvános megaláztatást követően kidobott az utcára - így a felmondással kapcsolatos iratokat sem láttam, valamint a fizetésemet sem adta ki.
Azóta egy levelemre se reagált, telefonon kétszer értem utol, mind a két alkalommal hetekre későbbre ígérte a fizetésemet. Lassan eltelt három hét, a szerződésemben egyébként is az állt, hogy rögtön ki kellett volna fizetnie (nyilván egy-két nap, akár egy hét is belefért volna, ha megállapodik velem).


A másik része a sztorinak, hogy a járulékot sem fizette be utánam.


A kérdésem: hova fordulhatok segítségért, illetve a kilépéssel kapcsolatos dokumentációt elvégezzem-e (mert persze ezt már alá akarja íratni velem sürgősen, de pénzt nem ad)?

Köszönöm a figyelmét!


Üdvözlettel: Andrea

 

Kedves Andrea!

 

Ilyen ügyben fizetési meghagyásos eljárásnak is helye van, amit bármelyik közjegyzőnél jegyzőkönyvbe mondhat. Hátránya, hogy ha ellentmondással él a munkáltató, akkor az eljárás perré alakul és bizonyítékokra is szükség lehet (bár a nemleges tényt - ti. nem kapott fizetést - nem Önnek kell bizonyítania). 

Amennyiben nincs ellentmondás, a fizetési meghagyás jogerőre emelkedik és végrehajtható. 

Javaslom, hogy keresse föl az Önhöz legközelebbi közjegyzőt és indítsa el az eljárást!

Az eljárás illetéke 3%. 

 

Üdvözlettel: 

Erynnis