Kényszerszabadság a katasztrófahelyzet miatt

Tisztelt Mt!

 

 Az elmúlt napokban levő időjárási viszonyok miatt sokakat érinthet ez a dolog. Csütörtök délután az egy műszakban dolgozó kollegákat (irodistákat)két órával korábban hazaengedték,nehogy bármi bajuk legyen. Estére megyénkben már szinte mindenhol útzár volt,a munkásjáratunkat mégis elindították. Az útlezárások miatt mi sem jutottunk be dolgozni, elakadt a buszunk, három órát üldögéltünk éjjel a buszon, mire vissza tudott fordulni a sofőr. Ma közölték velünk, hogy választhatunk: szabadság vagy igazolt fizetetlen távollét... A munkaidőmben elakadva ültem a buszon és volt képük szabadságot írni rá...

 2686344_acca0c13e545459192a94630f8958a38_wm.jpg

Megtehetik ezt velünk? Nem diszkrimináció hogy az irodistákat elengedték haza minket meg útnak indítanak dolgozni? Köszönöm a válaszokat!

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com.