Mi a hóhért csináljak még, hogy valahova végre felvegyenek?

42 éves nő vagyok, 2 egyetemi diplomával (nem büfészak, de sajnos nem is mérnöki) és 2 aktív felsőfokú nyelvtudással rendelkezem (világnyelvekből).

Bp-en keresek állást, lassan 1,5 éve. A  kB. 20 év munkaviszonyom folyamán 3 munkahelyem volt eddig, az utolsóról 2012 év elején létszámleépítettek.

Azóta az alábbiakat tettem:

-          kb. 300 ismerősnek szóltam, hogy segítsenek elhelyezkedni, de senki se tud, mert náluk is vagy leépítés van, vagy létszámstop, vagy csak parttalan ígéreteket, meg sajnálatot kapok…

-          400 pályázatot küldtem szét, csak olyanokat, amelyekre 100%-osan, vagy 120%-osan (kiírt  előnyöknek is megfeleltem)

-          regisztráltam a munkaügyi kp-ban, de se állást, se közmunkát, se tanfolyamot nem tudnak ajánlani, csak sajnálkoznak

-          személyesen és emilben is kerestem meg bp-i cégvezetőket az önéletrajzommal, szerintem már nincs fejvadászcég, bank, multi, állami vállalat, aki ne találkozott volna az önéletrajzommal, mindenhova névre szóló motivációs levelet küldök

-          3 HR/karriertanácsadónál jártam, kb. 20X írtam át a Cv-met: van már europassos, amerikai típusú, szakmai gyűjteményes típusú, gerilla, színes powerpointos,fotós, fotó nélküli, olyan, amiben letagadok már mindent- egyikre sem reagálnak. Ha nagyritkán eljutok interjúra, a Cvmet dicsérik, a nyelvi tesztjeim kiválóra sikerülnek, azaz ffok valóban, de a 3. kör végén kiderül, hogy:

  • mégse töltik be az állást,
  • közlik, h felvettek, de amikor viszem be a papírjaimat, félrehív a hr vezető és röstelkedve mondja, h vissza az egész, igazgató úr egy kedves ismerősét szeretné a poszton látni,
  •  nem jelentenek be egy fillérre sem,
  • kiderül, hogy képzettebb lennék, mint a leendő főnökasszonyom, aki féltékenységből nem engem választ…
  • nálam is előfordul minden tilos és furcsa kérdés interjún: van-e gyerekem, akarok-e még, meg tudom-e oldani a gyerekek elhelyezését, nem gondolom-e, hogy öreg vagyok az ő huszonéves csapatukba, ilyen szuper végzettséggel miért hozzájuk jelentkezem…stb.
  • megállapítják, hogy „szép a karrierívem”, alulról kezdtem, középvezetői pozícióig jutottam, de most már ne pályázzak csak minimum közép-, vagy felsővezetői állásra, mert úgysem érném be asszisztensi, vagy szimpla beosztotti állással.  Hát beérném! Ha valaki huszonezres segélyből él és 1,5 éve nem dolgozik, nem vezető akar lenni, hanem bármi, aminek felveszik!
  • közigazgatási állásnál közlik, hogy a több év tapasztalatom és nyelvvizsgáim miatt nem férek bele a bértáblába, nekik olyan kell, aki az 1-5 év kategóriába esnek és nem a 20 év felettibe (itt több bért kell uis fizetniük) és egy kfokú nyelvvizsga is elég lenne (a világnyelvekre pótlék jár alanyi jogon, nekem itt is jóval többet kéne fizetniük)

-          a karriertanácsadók: Ön túlképzett!, Ön öreg!, Ön vezetőek való!-felkiáltású tanácsokat adnak. Túlképzettség: letagadom a képzettségemet, öreg…hm, a fiatalító folyadékot még nem találták fel,ránc nincs rajtam, és az S-es méretemmel elhízott sem vagyok, az ápoltságra is adok,  vezetői állások- nos, 1 év alatt 2 db volt hirdetve eddig.

 

Mi a hóhért csináljak még, hogy valahova végre felvegyenek? Nem tudom mi a baj velem, közösségi oldalakon nem vagyok, nincs rólam cikis vagy bikinis fotó, törvénytisztelő, szabálykövető állampolgár vagyok. Néha már nem is hiszem el, hogy valósak a hirdetések.

Sajnos külföldre nem tudok költözni és vállalkoznom sincs miből.

Ilona