Üvöltve küld el mindenkit az anyjába

Tisztelt Szakértők!

 

Csak reménykedni merek,hogy jól értelmeztem és itt válaszokat kaphatok a kérdéseimre.Ha nem akkor elnézést a zavarásért. Több mint tíz éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen.Kis túlzással azt mondhatom,hogy volt idő amikor jobban szerettem a munkahelyen lenni mint otthon. Az elmúlt két évben ez lassan megváltozott.A vezetőség nagyrészt lecserélődött,többen lettünk,kisfőnökök jöttek. Egyszerű fizikai munkáról van szó kereskedelem,raktározás területen. Sok mindent írhatnék a gerinctelen,törtető főnökökről de inkább csak a lényeget próbálom. Az egyik ami új és nagyon rossz,hogy a raktárosok közül (nem hivatalosan) ki lett emelve három ember,sajnos én is köztük vagyok.Az az egyik fő feladatunk,hogy a többi raktáros és sofőr kollégát figyeljük és hónap végén értékeljük.Mit hibázott,hogyan beszélt,időben jött e dolgozni,vállalt e plusz munkát,stb.Persze közben mi is végezzük a saját munkánkat.Az első próbahónap után jeleztem,hogy én ezt nem szeretném csinálni.

 

Azt a választ kaptam,hogy jól gondoljam át mert súlyos következményei lehetnek ha nem vállalom.Mint legrégebbi dolgozó tudom,hogy ha az ember megfeszül akkor is becsúszik néha egy-egy hiba. Már látszik valami hatása ennek az intézkedésnek.Akik eddig jó munkatársak voltak kezdenek egymás ellen furkálódni,sok a sértődés és ki tudja meddig fajul. Másik dolog a túlóra kérdés.Néhány éve még nagyon hálásak voltak a túlóráért.Nem anyagiakra gondolok.Megköszönték,ember módjára viselkedtek.Most teljesen mindegy,hogy az ember szabadságon van,néhány órája ment haza munkából vagy éppen néhány órával műszak előtt van.Egy telefon "gyere be megbeszélés lesz".Általában teljesen felesleges bemenni mert amit elmondanak azt már tudjuk.Ezt meg is említettük egyszer a válasz ez volt:tudom,hogy már mindenki tudja de ez volt az utasítás.

 

Vagy az is előfordulhat,hogy az egyik tulaj üvöltve küld el mindenkit a ...va anyjába (bocsánat de ez az igazság)és várja az asztalára a felmondásokat.A túlóra pedig úgy működik,hogy van egy jelenléti ív amibe a rendes 8óra 20 perc munkaidőt kell írni de a valóság nem ez.A napi 1-2 óra plusz az alap,ha leltár van,ami szombaton és vasárnap szokott lenni az akár 20-30 óra is lehet.

 

Persze a hétvégi munkáknak papíron semmi nyoma nincs.Ha valakinek nem tettszik az mehet,hatszázan várnak a helyére.Az elmúlt fél évben többször hallottam a "ki leszel rúgva","takarodjon innen","holnap már nem kell jönnie" és más hasonló kifejezéseket mint az előtte lévő tíz évben összesen.És ez minden dolgozóval szemben így van. Régen sokkal jobb hangulatban indultam dolgozni,már otthon tervezgettem,hogy mit és hogyan fogok csinálni.Ma már inkább csak félelem van bennem.Tudom,hogy nem sokáig fogok már itt dolgozni de azt nem szeretném,hogy aljas módon küldjenek el.Mint a legtöbb embernek úgy nekem is vannak hiteleim amik ugyan biztosítva vannak munkanélküliség esetére de nem mindegy,hogy milyen felmondással kerülök utcára.

 

 Tehát két dolog amire kíváncsi lennék:Ha egyszer úgy fogadnak,hogy ki vagyok rúgva és szerintem indokolatlanul akkor,hogyan védekezhetek?Pl.azt mondják,hogy rosszul végzem a munkámat. A másik pedig,hogyan bizonyíthatnám hogy fizetés nélkül túlóráztattak?Csináljak hangfelvételt,vagy a biztonsági kamerák felvétele is elég? Nagyon elveszve érzem magam,bármilyen jó tanácsot szívesen fogadnék.Nem kiszúrni akarok a munkahelyemmel csak azt,hogy ne élhessenek vissza azzal,hogy én egy porszem vagyok ők pedig egy nagy cég saját ügyvédekkel a háttérben. Ha van rá lehetőség akkor ez a levél ne kerüljön nyilvánosságra,félek,hogy felismernének. Esetleges válaszukat előre is hálásan köszönöm.

 

Kedves Levélíró! 

 

Nagyon sajnálatos, hogy pont az ilyen munkaerőket lehetetlenítik el, mint amilyen Ön is (lelkes, szorgalmas, stb.).  Amit elöljáróban tanácsolni tudok, az az, hogy közös megegyezéses megállapodást ne írjon alá, csak ha a törvényben biztosítottnál több jogot nyújt az Ön számára. Bár az új törvény már megengedi az ilyen közös megegyezés megtámadását is, ennek még nincs túl nagy gyakorlata, ezért inkább azt javaslom, hogy ne írja alá. 

 

 Amit tíz év munkaviszony után mindenképpen kapnia kell: 

- ki nem vett szabadság megváltása,

 - 55 nap felmondási idő, ennek a felére mentesíteniük kell a munkavégzési kötelezettség alól, továbbá mind az 55 napra távolléti díj jár Önnek, 

- végkielégítésként háromhavi távolléti díj.  

 

Üdvözlettel:  Erynnis