Hazudtak és átvertek a bejelentéssel

Sziasztok!  

Egy kb 100 főt foglalkoztató cégnél dolgozom 2éve- A cég nem  csődjelölt iparágban működik, fogalmazzunk úgy. Mikor felvettek, és írtam alá a papírok garmadáját, feltűnt, hogy mindenből 2 van, rákérdeztem, mondta a HR-es(ő egyszemélyben itt minden), hogy itt az a szokás, hogy "mindenki jól járjon", mindenkit 2céghez jelentenek be, 1 rendes minimálbéres és egy megbízási szerződés. Rákérdeztem, hogy ez teljesértékű munkaviszonynak számít-e, azt mondta a HR-es, hogy persze, ez csak 'adminisztráció'. Hát mivel nem értek én ehhez, és az adóbevallásos papíron minden pénz rajta volt, gondoltam nem gond ez.  

116362_491785216_big.jpg



 Egészen mostanáig, mikor is kiderült, babát várok, Kérdezem a HR-est, hogy akkor várhatóan x TGyást kapok-e majd, jól számolom, erre mondja, hogy nem, mert a megbízási szerződés EKHO adózásos, és csak a minimálbéres bejelentés után fogok kapni majd TGyást, magyarán x/2-t.   

Hát most nagyon ledöbbentem, és nagyon mérges vagyok, egyrészt mert hazudtak nekem, átvertek, másrészt mert mostmár nem tudok semmit csinálni érdemben, januárban jön a baba, addig már nem ugrálhatok, hogy rakjanak át rendes fizura, főleg most, hogy bármikor beüthet bármi, ami miatt pl táppénzre kell mennem.   

Ti mit tennétek a helyemben? Tudok még én ezen valamit 'szépíteni'?  

Köszi: K