Pofátlanul kizsákmányolják a biztonsági őrőket

 Nagyvonalakban saját tapasztalat:

1 évvel ezelőtti biztonsági őr pályafutásom (egyetem mellé kellet volna pénz).  

1. A fizetésen majd 1 hónapot ültek, hogy kamatozzon a zsebükbe, és úgy vontak belőle 5-10 ezreket szemrebbenés nélkül, mint a huzat, csak nekünk felejtettek el szólni, aztán csodálkoztam mér csak annyit kapok.

biztonsagior_375px.jpg



2. A munkaruhát a fővállalkozótól béreltük, minden hónapban vontak érte pénzt, ezért cserébe, használt, ruhát kaptunk, némelyik darab olyan állapotban, hogy a pesti csöveseken szebb ruházat van. És cserére lehetőség egyálltalán nem volt.

3. A megbízó majd 1000 forintal többet fizetett óránként, mint amit mi megkaptunk, cserébe elvárta, hogy megfelelő megjelenésű, intelligens embereket alkalmazzon a cég. Intelligens alkalmazottak: 2-en beszéltünk angolul, a többiek még mutogatva sem, illetve volt olyan kolléga, akinél az átlagos 8 éves általános iskolás kisgyerek is jobb helyesírással rendelkezik, de még külalakkal is.

 4. Külön oktatás történt, mit kell mondani a munkaügyi ellenőrnek (nem sokban egyezett a valósággal).  

Szóval szerintem, amíg a törvényi keret, a munkáltatói kultúra és a korupció jelen formája megvan, addig tuti, hogy a munkáltatók kihasználják azt, hogy minél többet nyerjenek, és ha valaki nem néz a körmükre, akkor folytatódni fog ez a pofátlan kizsákmányolás ezen a szinten. És munkavállaló mindig lesz, mert mindig van olyan, aki még elvállalja ennyiért, csak hogy éhen ne haljon.

 Bónusz: Kilépés napján a cég irodájában, HR-es csaj egy ügyvéd csajszinak:

- Az a h*lye nem a betanított dolgokat mondta a munkaügyi ellenőrnek, úgy hogy most eljárás folyik a cég ellen.

 - Melyik ügyész?

- Xy. (férfi név)

 - Az nem gond, elmegyek vele vacsorázni, és elsimítom a dolgot.