Bűncselekményt követtem el a Munkaügyi Bíróság szerint

Történetem röviden : 2007-ben Albertirsán vett a lányom egy telket.Telefonon érdeklődtem  az illetékes épitési osztály vezetőjétől lehet-e a telek- re mobilházat vitetni? Igenlő válasza megnyugtatott,közölte,még bejelntési kötelezettség sem terhel,hiszen mobilról van szó.Ezek után megrendeltem és Angliából meghozatta a kereskedő közel 3.5 millió Ft-ért.!Előzmény: elvál- tam,a rám eső lakáseladási összegből nem tudtam lakást,házat venni, válásom fő oka: ápolónőként megemeltem egy betegemet,belerokkantam, férjem kijelentette,neki rokkant asszony nem kell...

03.jpg

A ház saját lábain állt,vas- traverzen rögzitve ,bármikor vontatható,ill.szállitható.a vezetékek villany,viz, lecsatlakoztatása után (éppúgy,mint egy kempingben).Az első tél viszont kegyetlenül hideg volt az amugy gyönyörűen bebútorozottan,felszerelt állapotban szállitott mházban.Senkinek semmi baja nem volt vele,egészen addig,mig következő  telet megelőzően szigetelést nem tettettem rá,kis,mobilizálható előtetővel.(Ilyen  kész mobilházak is vannak,de azt már nem tudtam megfizetni) Rendkivül mutatós lett és igy már melegebb is.Minden előzetes nélkül megjelent az az úr,akitől  telefonon biztatást kaptam előzőleg  kolléganőjével,be sem mutatkozva végigszaladt egy fényképezőgéppel erre-arra.kolléganője irt,majd közölte velem: ez szabálytalan, majd jön a határozat.Irjam alá,hogy itt jártak.aláirtam,de megjegyzést is fűztem hozzá,nem értve az egészet.Kértem 1 példányt de azóta sem kaptam.Rövidesen  bontási határozatról és komoly pénzbüntetésről jött határozat. Bontani mobilházat nem lehet,hiszen nem felépitmény,mobil...!

Vontatható,szállitható,ráadásul a város külterüle- tén már a várost jelző táblán kivül,ugyan kit zavart ennyire? Fellebbeztem.A végén per lett belőle,de időközben beszereztem a tűzoltóság szakvéleményét,tűzvédelmi okora is hivatkoztak,miszerint  a mobilház járműkategóriába tartozik,boritása nem ég, hanem olvad,alatta pedig lemez van...ez tehát nem állt meg,de figyelmen kivül hagyták.  Rokkantságom több betegséget foglal magába,ez a hercehurca tovább generálta,komoly egészségromlásom lett,többféle sziv,és idegrendszeri megbetegedéssel.Ugy láttam a bürok- ráciával szemben nincs esély,megpróbálom eladni.Találtam vevőt,akinek elmondtam a tényeket, és aki igy is megvásárolta,átvállalva az időközben nem bontásra,hanem áthelyezésre "itélt" mobilházat a telek másik oldalára.Ezért cserébe  310.000.-Ft-al csökkentettük a vételárat,mindez külön,ügyvéd által készitett "Megállapodásban" lett rögzitve.(Közben a  birói itélet végül helyben- hagyta a határozatot azzal,hogy az áthelyezéssel éljek,akkor már nem bontás volt.  )

Az új tulajdonos meginditotta a hivatalos eljárást,az áthelyezéssel kapcsolatban,sőt a Ceglédi Körzeti Földhivatalnál átminősitette a mobilházat gazdasági épületté,igy az fennmaradhat,gaz- dálkodást 5 éven belül kell megkezdenie.(ehhez még 3 éve van)  Én a lányomnál szivességi lakáshasználó lettem...a mobilházat jóval árán alul tudtam csak eladni és még abból is 310 ezret elengedni az áthelyezés miatt,alig maradt valami,közben kórházakra, orvosokra,majd műtétről műtétre ,kezelésekre,ügyvédre kellett költenem az akkor 48 ezer forintos  rokkantnyugdijból,nem birtam állni.Kezdtem viszont megnyugodni,mignem kórházból hazatérve várt  egy tértislevél: fizessek 25.000.-ft birságot és" bontsam " el a mobilházat! Semmit sem értettem,az  eladás 2009.nov.ben történt,ez már 2010-ben ért utol.Megkifogásoltam,hiszen már semmi közöm az  egészhez,felkerestem a polgármestert,kértem,hivja be a múszaki vezetőt,mi ez?!

Nem jött be,de a pol- gármester biztatott,hogy hát helyezzék át az uj tulajdonosok és minden rendben.Dehát akkor miért nem  velük  szemben intézkednek,én eladtam,ők átvállalták,ennyivel kevesebbet fizettek.Végül levélben kaptam felszólitást már a (akkor) megyei Közig,Hatóságtól hogy fizessek be 30.000.-Ft  fellebbezési illetéket,és akkor majd felülvizsgálják.Idegileg összeroppantam.Kerestem az uj tulajdonost,hiszen úgyfélként ő is be l ett vonva,ő azt állitotta,időben vannak,majd áthelyezik.Rendelkezésemre is bocsátotta azt a dokumentumot, amiben megállapodtak a müszaki vezetővel helyszini szemlén ebben.Nyugtalanul vártam az felülvizsgálatot, amely végül helybenhagyta az első fokú határozatot:"bontsam el" hogyan,nem téglából épült,MOBIL!  Ügyvédhez fordultam.

Beadványt küldött 2012.tavaszán a Bp.Környéki Közig.és Munkakügyi Birósághoz,hogy helyezze hatályon  kivül,hiszen nem én vagyok már a tulajdonos,átvállalták tőlem,intézik,miért büntetnek?  Napokban hozták meg az egyből jogerős végzést,nemperes eljárásban,helyben hagyták az első  határozatot, és köteleztek 15 napon belül a 25 ezer +6 ezer +államnak 10 ezer forint megfizetésére,és a bontásra...

Most már számolatlan adagú nyugtatókon élek,műtétre várva most is,állapotom annyira romlott ,hogy szept, végén kell befeküdnöm injekciós ,infúziós kezelésre a SOTE-ra,majd a csipőprotézis műtét...egyedül élek ,nagyon nehezen,kislányom segit aki nem lakik a lakásában velem,hoyg a rezsit,gyógyszert valahogy ki tudjam  fizetni,állandó "csúsztatásban" ugyan.Lumbágó ischiásszal,porc és csigolyadarabka leválásával borzasztó  fájdalmakkal,legerősebb fájdalomcsillapitókkal,altatókkal,most már idült gyomorfali gyulladással  refluxszal, 4 féle  szivbetegséggel,még sorolhatnám,hogyan élek,mozgáskorlátozottként,helyhez vagyok kötve.

Pánikbetegségem  alakult ki,az átélt meghurcolások miatt,ki sem tudok mozdulni a házból,helyi segitséget kapok.Nem tudok fizetni, nem tudom lebontani.a mobilházat... ügyvédem álláspontja szerint ez jogszabálysértő végzés,ugyanis,átválallták  tőlem,ezt el is ismerik,másrészt én egy más ember tulajdonába,ingatlanába nem mehetek be,és nyilván nem  "bonthatom" le a mobilházát,hiszen ez bűncselekmény lenne! Mostani -jogorvoslásra további lehetőség nincs!  irják- végzésben pedig erre szólit fel a Budapesti Környéki Közigazgatási és Munkakügyi Biróság.Bűncselekmény  elkövetésére...  

Nem lehet ez igaz,rémálom,és az sem,hogy nem lehet jogilag sehova fordulni?! Akkor sem,ha ezek a jogszabályok  egymással ellentételesek,ellentmondók,hiszen én nem tehetem be oda  alábam sem. De ha nem teszem be,engem büntetnek meg! Hogyan van ez?! Egyáltalán hogyan kötelezhetnek engem,akinek sem  jogilag ,sem másként 2009.óta  semmi közöm már hozzá?! Hogyan nem értik meg,egy mobilházat,egy vontatványt,járművet nem lehet "lebontani"... csupán trélerrel elszállitani.  Ebbe a hadakozásba teljesen felőrlődtem,anyagilag teljesen tönkrementem,és kiszolgáltatott lettem egy már szemé- lyes ügyként teljes tönkretételemre irányuló hadjáratnak,melyet a müszaki vezető inditott ellenem.

Az a múszaki vezető,aki Albertirsán olyan házakra adott ki épitési engedélyeket,ahol a belvárosi részen tömegével, érnek egymásba a házak,az előirt 4.7 m távolság,jó, ha helyenként van 1.5 m,gumijavitómühely több méter magasan   felrakva gumiabroncsokkal kb.0.80 m-re a szomszéd lakóház falától,presszó,szépségszalon,de kétszintes házaknál is  a falon kivül lévő gázvezetéktől nincs 2 méter a szomszéd ház...ott hol van a tüzvédelmi előirás?Elég csak a főutcán vé- gigmenni,ezeket a házakat "valamiért" nem bontatja le a múszaki vezető...igy épülnek 15-20 éve és jelenleg is...a jog- szabály is megosztó?Lefotóztam őket,bemutattam,figyelmen kivül hagyták.Engem elüldöztek a külterületről,és most  végrehajtással fenyegetnek...nekem nincs se ingó,sem ingatlan vagyonom ebben úszott el mindenem. Kérem,segitsenek ebben a végeláthatlan történetben,vagy tényleg menjek oda,és akár gyújtsam fel?! Hiszen még el sem ég, nem lángolna...törjek be a kapun,és vigyenek el a rendőrök magánlaksértés, birtokháboritás és rongálás miatt,hiszen erre  kötelez 15 napon  belül a Biróság...  

Várom lehetőség szerint mielőbbi segitségüket,holnaptólmár csak 14 napon van hátra...