Elhordják az anyagot és a szerszámokat

Egy építőipari kft-nél dolgozok,aminek két tulajdonosa van. Az egyik tulajdonos négy éve alapított a fia nevére egy másik ugyanolyan tevékenységi körrel foglalkozó kft-t. Azóta tapasztaljuk,hogy folyamatosan menti át a mi anyag és szerszám készletünket. Már most ott tartunk,hogy a termeléshez használt gépeink,és a szállítmányozáshoz használt gépjárműveink egy részét is a másik kft használja.

21681_EgWa7FRw_2.jpg

Hozzáteszem,hogy a két tulajdonos között elég viharos a kapcsolat. Ezek a gépek és eszközök a mai napig a mi kft-nk tulajdonát képezik, és ezek elviteléről,és használatáról semmiféle papír nem készült. Mikor megkérdeztük.hogy miért hordja el tőlünk az anyagokat és szerszámokat, az volt a válasz, hogy itt mindennek a fele az övé. Sajnos azt látom,hogy a másik kft fejlődése,a miénk hanyatlását eredményezi.  

A kérdésem az lenne,hogy a tulajdonos ki sajátíthatja-e és magáénak tekintheti-e a kft tulajdonát?  Válaszukat előre is köszönöm!

 Tisztelettel! Gyula

Kedves Gyula!  

Amennyiben önkényesen, a céggel való megállapodás nélkül hordja el a kft. tagja a kft. tulajdonában álló eszközöket, akár sikkasztás is megvalósulhat. Ezt persze nem az Önök, mint munkavállalók dolga eldönteni, hanem a másik tulajdonosé és az ügyvezetőé.   

Üdvözlettel:  Erynnis