70 ezer forintért aláznak bennünket

Szeretnénk segítséget kérni a munkáltatónkkal szemben, de leginkább a csoportvezetőnkkel szemben mert napi színten megalázásoknak és atrocitásoknak vagyunk kitéve, mi éjszakai takarító asszonyok. Sajnos ez a cég nem törődik panaszainkkal és csak nagy összefogással tudtunk igazságot szerezni a közeli múltban is. Egy olyan csoportvezető nőt sikerült lelepleznünk aki folyamatosan sikkasztott és lopott, és a munkánkat nem becsülte, rágalmazta beosztottjait, szóval folyamatosan lebegett a fejünk felett a kard. Féltjük állásunkat.

takaritas.jpg

Nem vagyunk abban a helyzetben hogy nagyon válogathatnánk a munka lehetőségekben hiszen sokunk tán mindannyian el múltunk 50 évesek. Mivel tényleg nagyon nehezen de sikerült bebizonyítanunk a problémáinkat csoportvezetőnkkel szemben nagy részben a felső vezetés most sértődötten viseli el, hogy a takarítóknak végül is igazuk volt. Kaptunk is egy új csoportvezetőt aki semmivel nem különb az előzőnél. egyik kolleganőnkre maximálisan rászállt. Napi színten zaklatja fenyegeti kirúgással és megalázza. Eléggé börtön szlengekkel beszél vele, : például "kostólgatsz?" mert nem volt takarító eszközünk és a kolleganő kérte hozzon mert nem tudunk törlőrongy nélkül törölgetni.Hiába van igaza a takarító asszonynak a csoportvezető négyszemközti beszélgetésekor fenyegeti kirúgással és még a vécén is zaklatja. nem tudjuk mit tegyünk. Rengeteg négyzetmétert takarítunk. fejenként átlagba elmondható hogy 1500 négyzetmétert az éjszaka alatt.

Eleve fizikailag megterhelő ez a munka és nagyon nem jó hogy még pszichésen is terror alatt tartanak. Nincs kihez forduljunk mert a csoportvezetőnk felettesei úgy gondolják nekünk senki nem jó csoportvezetőnek. Ennyivel nem lehet elintézni, hogy már megint baj van és ellenőrizetlenül terrorizálhatnak minket az éjszakai munkahelyünkön. Nekünk nem a válogatás a célunk. Mi rendes és tisztességes emberi méltóságot megtartva szeretnénk olyan munkahelyet, úgy dolgozni, ahol nem nekünk kell megbuktatni a sok hónapok után elkövetett disznóságaik miatt a csoportvezetőnket. Mi időben szóltunk az előző csoportvezető sikkasztásairól, zsarolásairól és fenyegetett állapotunkról. Nem hittek nekünk, majd végül sok munkával de bebizonyítottuk.

Nem szeretnénk ezt újra végig csinálni az újonnan érkezett és még próbaidős új csoportvezetőnkkel. Jeleztük már a második napja után hogy szemtelen, bőrtőn szlengben fogalmazza meg mondandóit, meghamisítja a munkánk eredményét, szemetet csempész a már takarított területre és eleve a mutató ujjával fenyeget négyszemközt minket amikor is megteheti mert nincsenek tanuk. Olyanokat mond idős 50 éves elmúlt asszonynak hogy "szarkeverő" "ki foglak rúgatni" nem vagy piros pont nálam" meg akarsz vezetni" egyébként a fiatal helyettesítőknek segítőkész ás ájlávjú szexi bébit dalolgatva üdvözli őket. Mi nem irigyeljük ezt, mi nem akarunk kivételezést, mi oda dolgozni megyünk 70 ezer forintért.

Ebbe nem fér bele a mi kiközösítésünk, megalázásunk, megfenyegetésünk, megrágalmazásunk, amit ha jelzünk felé azt figyelmeztetővel hálálja meg hazug és nem valós problémákkal és aránytalan büntetést ad = figyelmeztetőt, ha netán az 1500 négyzetméteren van egy kis pór a fogason. Remélem tudtam érzékeltetni eleve fizikai túlterheltségünket és azt, hogy presztízs féltés miatt nem igen van lehetőségünk szerezni támogatót feletteseink közül a minket támogató intézkedés, elmarad.

Sajnos cégünk nem szereti az öntudatos takarító asszonyokat. Így nekünk egyre nehezebb. Fizikailag és lelkileg is megterhelnek minket. 70 ezer forintért. Csoportvezetőnk legalább a 3-szorosát kapja azért, hogy egész éjjel minket egrecíroztasson, és megfélemlítés alatt tartson.Munkahelyünk sokunk számára inkább tűnik fegyenctábornak mint munkahelynek, a munka mennyisége miatt meg inkább gulág, mintsem emberi méltóságot megtartható munkahely. Csoportvezetőnk titokban leskelődik utánunk, dolgozunk e, bár nem tudom miként is végezhetnénk el a munkát ekkora területen, ha lustálkodnánk. Osongatásaival helyenként ránk ijeszt az éjszaka folyamán, de effektíve nem végez munkát, ha csak nem a terrort amit felénk foganasít.

Nem tudjuk most megint mit csináljunk, mert egyszerűen nincs támogatónk abban, hogy normális és humánus ember legyen a csoportvezetőnk. Cégünkkel szemben már vagy 3-4 pert indítottak az itt dolgozók. Cigányozás, zsidózás ügyén, munkaeszközök nem biztosítása ügyén, túl nagy négyzetméter takarítása miatt, nagytakarítási feladatok elvégeztetésre való kényszerítés miatt a napi takarításba beleiktatva, és diszkriminációk miatt.

 Lassan úgy érezzük munkavédelmi eszközök közé felvehető a diktafonok nélkülözhetetlen használata. Kérjük segítségüket okos tanácsban. szeretnénk valamiféle ellenőrzést is kérelmezni kompetens felügyeletekhez, akik képesek nyíltan megbeszélni prominens vezetőinkkel miként kell a XXI. században biztosítani a munkát az emberi méltóságot megőrizve. Szóval milyen is a civilizált munkahely. válság ide vagy oda. várom szíves válaszukat

Ildikó Kovács