Abortuszra megy, vagy ki van rúgva

Tisztelt Mt!

Irodai asszisztensként dolgoztam az elmúlt közel 2 évben. Folyamatosan kisebb nagyobb problémáim adódtak a főnökömmel, de mivel nem engedhettem meg magamnak, hogy másik munkahelyet keressek a kieső munkabér miatt, ezért nem is keresgéltem. Idén október közepén azonban elveszítettem az állásomat. Ennek az volt az oka, hogy bejelentettem a munkahelyemen, hogy 2 hónapos terhes vagyok.

kismama-ferjjel_dani_and_clayton.jpg

Nem is beszélt mellé a főnököm, a szemembe mondta, hogy nem akar olyan alkalmazottat, aki hosszú időre kiesik a munkából, majd a gyerekért rohangál, és mindenféle családi okra hivatkozva hanyagolja a munkát. Én igyekeztem meggyőzni őt, hogy a lehető leghamarabb szeretnék visszaállni a munkába a szülést követően, de nem volt megértő. Olyan választás elé állított, hogy vagy abortuszra megyek sürgősen, vagy keressek másik munkát magamnak, mert a cégnél nem maradhatok. Sírva közöltem vele, hogy akkor már inkább otthagyom a céget, ilyen hozzáállással, mijnt ahogy ők hozzám és a születendő gyermekemhez viszonyulnak, nem akarok maradni. Aláírtam a közös megegyezést.

Sajnos elég kilátástalan most a helyzetem, mert a legtöbb helyen egy várandós kismamát nem szívesen, vagy inkább egyáltalán nem akarnak alkalmazni. hazudni pedig nem fogok az állapotomról, hamarosan úgy sem tudnám már eltitkolni. De sajnos az állam által nyújtott támogatásból nem tudunk megélni a párommal, pedig ő keményen dolgozik, szinte alig látom. Ha tudnak tanácsolni valamit, azt megköszönném.

Egy elkeseredett és dolgozni vágyó kismama