Átvert minket egy német cég

Tisztelt Munkahelyi Terror!

 

Sajnos azzal a problémával fordulok most önökhöz , hogy a segítségüket kérjem nem tudom van e értelme de nem tudom hová fordulhatnék! Én és két társam legálisan szerződéssel dolgoztunk egy német cégnél bejelentve ( szerződés nálunk van ) viszont mindenfelé dolgoztunk a világon legutóbb Franciaországban. Sajnos közben a cégről olyan információk juttak el hozzánk és maga a cég is olyan feltételeket kötött ki amit már nem tudtunk vállalni, ezért próbaidő alatt ( 6 hónap ) ott hagytunk április 17-én.

 

Sajnálatos módon azóta sem telefonon , sem emailben nem lehet a céget elérni mikor talan a titkárságon felveszik akkor le is teszik azonnal, kaptunk egy bérszámpapírt mi szerint a még x összeg fizetés jár nekünk de mind a mai napig ez nem történt meg! Mennénk másik munkahelyre de sajnos addig nem tudunk mig ez le nem zárul, ráadásul a cég fizette a szállásunk +kaja de ezt én előlegeztem meg a csapatnak saját pénzből és azt sem fizetik ki!

 germany-flags_00422099.jpg

Kérem a segítségüket, hová fordulhatok + elérhetőséget is ( olyat ami él is ) munkaügyi felügyelőség stb... Magyar hölgy delegált minket ki cégnél alkalmazott és először még az volt , hogy ő a mi könyvelőnk, aztán már ő semmit sem tud és ne fenyegetőzzek mert ugy sem tudok mit tenni még én ütöm meg a bokám! De könyörgöm szerződéssel, legálisan voltunk mi kell még ettől több? Mellesleg már 3-4 éve kint vagyunk, nem ennél a cégnél de EU-n belül sosem volt gond csak itt!

 

www.dg-ims.de ez a weboldala a cégnek de itt semmi sem él sem a kontakt semmi! Elnézést a fogalmazásomért de már azt sem tudom mit tegyek, hová forduljak összevagyok zavarodva! Kérem önöket mihamarabb legyenek szívesek segíteni vagy valahogyan felvenni velem a kapcsolatot!

 

Köszönöm! Krisztián

 

Kedves Levélíró!

 

Van lehetőség ún. európai fizetési meghagyás útján érvényesíteni a követelésüket, a gyakorlati tapasztalatom ezekben az ügyekben, hogy innen Magyarországról nagyon nehéz egy külföldi céget végrehajtani és maga a folyamat is igen hosszadalmas és nehézkes. Ezért én azt javasolnám, hogy egy németországi ügyvédi irodával, illetve német behajtásra szakosodott ügyvéddel, jogásszal, vagy közjegyzővel vegyék föl a kapcsolatot az eredményes behajtás/ügyintézés érdekében. Valószínűleg a díjazás/költségek szempontjából is jobban megéri így eljárni.  

 

Üdvözlettel:   Erynnis

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_3.jpg