A barátnőm munkája a kapcsolatunkat is veszélyezteti

Üdvözletem mindenkinek.

 

A lentiekben leírt történet nem engem érint hanem barátnőmet, és a munkahelyi stressz (vagy nem is tudom ez már mi...) már a kapcsolatunkat veszélyezteti. Barátnőm 21 éves, 8 órás bejelentett munkahelye van, ideje-korán munkába állt. Eladóként dolgozik egy boltban (egyéni vállalkozás). Már sokadik alkalommal húzzák le mondván "lejárt a sorodon x meg y". Ezzel nem is lenne gond, de az a sor csak azért az övé mert ő pakolja az ottani dolgokat (konkrétan alkohol).

 

Eddig pár 100-1000 forintról volt szó, de ezúttal 14 ezer forintról (keresetének majd 1/4 része). A söröket és egyéb szeszesitalokat nem ő rendeli hanem a boltvezető, tehát az ő felelősége (lenne).

 etsy-featured-shop-supplies-woman-shops-world-process.jpg

Lenne egy alternatív megoldás (árkompenzáció) de a vezető nem engedi. Ez ügyben mi a teendő? Továbbá sunyiznak a szabadsággal is! A munkáltató (aki egyébként politikus, állás- és céghalmozó) visszamenőleg írja be a szabadságot. Barátnőm dolgozik 5 napot egy héten (4x8 ill. 1x13 vagy 14 órát) és az a rohadék beírta neki a szabadságot, holott dolgozott. A magasabb beosztásúaknál pedig fordítva van. Ők ha nem dolgoznak, akkor is be van írva a 8 óra. Ez mi a...?

 

Bár ez nem érinti barátnőmet de ez is érdekes. A vállalkozásnak van kb. 50 alkalmazottja, mindenki minimálbérre van bejelentve de a sofőrök, irodisták, boltvezetők fizetés mellett kapják a borítékot benne X összeggel (ugye így szegény csóró politikusnak több marad a zsebében). Hogy lehetne megbuktatni ezt a mocskot?

 

Új állás! Új élet! Válts velünk Te is! Több ezer állásajánlat a Cvonline.hu oldalán.

 

unnamed_3.jpg