Rabszolgasors Skóciában

Udvozletem!

 

Bocsanat, nincs ekezet ezen a klaviaturan, de remelem a levelemet elolvassak es tudnak ra valaszolni.Skociaban, Boat of Gardenben dolgozunk egy Boat Hotelben.

Ez egy pici kis falu, ez az egy etterme ( kocsma ) es szallodaja  ( motel ) van, es van egy vegyesbolt ami a posta is egyben.

 

Szeretnenk tudni, hogy a UK-ban van e munkatorvenykonyve (Mt ) ami szabalyozza, hogy a munkavallaloknak milyen ellatast kell kapniuk?

-  Pl .: hogy van szabalyozva a pihenoido? fizetik? vagy nem?

 

Itt az a helyzet, hogy 11.00 tol   24.00-ig dolgozom a barban, de ugyanugy kell felszolgalnom etelt is, de nincs pihenoidom, amikor mondjuk 10 percre vagy 30 percre leulhetnek egyaltalan.

 Welcome_to_Scotland_sign_A1_road.jpg

-  Hogy van szabalyozva az etkezes, melegetkezes biztositasa?

Itt ezen a teren az a helyzet, hogy a konyhaban a szakacsok  2 szelet toszt kenyeret ( lehetoleg tescos legolcsobb pocsek minosegut ) adnak, amit megkennek vagy vajjal, vagy tonhallkremmel es ennyi.

Egesz napra.

Semmi etkezesi ido, vagy lehetoseg nincs.

 

Szabalyos ez? Nincs valami munkaugyi felugyelet ami mukodik itt a UK-ban?

 

Magyarorszagon egy etteremben altalaban kulon foznek a szemelyzetnek es aki dolgozik az legalabb egyszer meleg , friss, es normalis etelt ehet. Itt mi napi 10-12 orat dolgozunk, de nincs semmilyen pihenoidonk, vagy normalis kajank.

 

amikor felvetettuk ezt a fonoknek, azt mondta, hgy van bolt vegyunk magunknak kajat es fozzuk meg a staff hazban. Oke, ez egy falu. 1 boltja van, ami delutan 5-kor bezar.tehat eselyunk sincs ra. es este ejfel utan aljjunk neki fozni???

 

Varom valaszukat, mert a UK jogi szabalyoikat szeretnenk megutatni a fonoknek, ne nezzen bennunket tovabb hulyenek.

 

Koszonettel, Krisztina

 

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg