Terhes lettem, ezért azonnal kirúgtak

Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com

 

Tisztelt Mt!


Segítségét szeretném kérni.2012 márciusban elhelyezkedtem egy üzletben, ahol 2,5 évet dolgoztam eladóként, üzletvezető helyettesként. 2014.augusztus 24.-vel közös megegyezéssel eljöttem ettől a cégtől, és augusztus 25-én megkezdtem a munkaviszonyomat a másik cégnél eladóként.3 hónapos próbaidőt írtunk alá. Közben kiderült, hogy kisbabát várok, amit október 2-án jeleztem a közvetlen főnökömnél szóban és írásban is. Ő továbbította a vezetőség felé várandósságomat, ahonnan ez ügyben nem reagáltak vissza.

 

November 10-én kézhez kaptam a felmondásomat azonnali hatállyal. A próbaidőm november végén járt volna le, de ezt a munkáltatóm nem várta meg, hanem megszüntette a munkaviszonyomat. Több mint egy hónapon keresztül semmi előjele nem volt, hogy felmondanak, sőt, azt az információt kaptam, hogy valószínű táppénzre mehetek december 1-vel.

 00001916.jpeg

Tudomásom szerint a próbaidőt indoklás nélkül mindkét fél megszüntetheti, de akkor is, ha a terhességem tényét írásban jeleztem? Másik kérdésem, az lenne, hogy mivel táppénzre nem tudok menni, mert nincs munkáltatóm, melyik szervhez tudok fordulni ez ügyben, milyen juttatásokra vagyok így jogosult, vagy mitől eshetek el? Segítségét szeretném kérni, hogy milyen irányba indulhatok ez ügyben. Szeretném a legmegfelelőbb megoldást megtalálni, de eddig még senki sem tudott ez ügyben segíteni.

 
Válaszukat előre is köszönöm!

 


Üdvözlettel:
FortunaStella

A listazz.com segítségével Feketelistára tehetitek az inkorrekt cégeket, a megtévesztő álláshirdetéseket.

 

banner_1.jpg