Begipszelt kézzel nem engednek dolgozni

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt MHT blog!

 

A történetem röviden a következő: 15 éve dolgozok egy állami cégnél informatikusként, egészen pontosan IT managerként. Munkám nagy részében autót vezetek, számítógép előtt ülök, illetve cipelek A-ból B-be. A fokozott terhelés miatt előbb porckorongsérv nyakban-derékban, majd most legutóbb ínhüvelygyulladás alakult kii a kattintgatós karom csuklójában.

 

Az egyre erősebb fájdalmak miatt felkerestem az üzemorvost, aki a traumatológiára küldött, ahol  1 hétre begipszelték. Felhívtam a főnököm, hogy kivennék pár nap szabit, de Ő kérte, hogy inkább vetessem táppénzre magam, így is lett.

 csonttores.jpg

Pár nap múlva jeleztem neki, hogy 1-2 napot szeretnék gipszben melózni, főként anyagi okok miatt, de Ő határozottan megtiltotta, hogy begipszelt kézzel munkába menjek ilyen mondvacsinált indokokkal, hogy gipszel nem vezethetek autót, nem is tenném, nem tud helyben vagy távolról végezhető munkát adni, vagy ha tud is nem töltené ki a napom, esetleg elesnék a lépcsőn?!?, meg mit szólnának az ügyfelek a begipszelt kezemhez?

 

Kérdésem az lenne, megtilthatja a munkahelyi vezető, hogy begipszelt kézzel munkába menjek?

 

Tisztelettel: M.

 

1.png

 

Első lépés a munka világába!