Beleköptek a levesembe és munkanélküli lettem

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!

 

Az én helyzetem elég szomorú, mert teljesen átvert a cég, ahol dolgoztam. Történt, hogy váltani szerettem volna. Ennek semmilyen személyes oka nem volt, csupán anyagi és szakmai szempontokat vettem figyelembe. Amint alakulófélben volt az új munka, tisztességesen közöltem a vezetőséggel a tervemet és benyújtottam a felmondásomat. Megértőnek tűntek, de kiderült, hogy ez csak a látszat volt, mert végül megfúrták az új állásomat, pontosabban tettek róla, hogy ne tudjam időben elkezdeni.

 

Mielőtt az új munkahelyen igent mondtam volna, természetesen a felmondási időről érdeklődtem a főnökeimtől, akik jelezték, hogy nem tartanak igény a munkámra a felmondás alatt, így nyugodtan kezdhetek az új helyen, amikor gondolom. Ennek nagyon megörültem, így megegyeztünk egy dátumban az új főnökömmel. Csakhogy, miután megbeszéltük a továbbiakat, az akkor még aktuális helyemen egyszerűen bele köptek a levesembe, mert közölték, hogy mégis le kell dolgoznom náluk a felmondási időt. Hiába hivatkoztam a korábbi megállapodásunkra, kötötték az ebet a karóhoz.

 interviewtime.jpeg

Amikor ezt elmondtam az új helyen, sajnálkozva mondták, hogy ebben az esetben vissza az egész, nekik sürgősen kell a meghirdetett pozícióra az ember, így keresnek helyettem más valakit. Nagyon dühös voltam, de nem tudtam tenni semmit és igazából nem is az új helyre voltam kiakadva, mert ők korrektül jártak el. De a hely, ahonnan eljöttem, egyértelműen azzal a céllal művelte ezt, hogy ne tudjak kezdeni a másikon, egészen világosan személyemet ért bosszúról volt szó

 

Így estem két szék közül az asztal alá és lettem regisztrált álláskereső a hónap elején. Hiába akartam korrekt lenni, velem szemben aljas és gusztustalan módszert alkalmaztak. És a legszánalmasabb az egészben talán az, hogy előtte rengeteget tettem a cégért, úgy éreztem, ennyit elvárhatok cserébe, hogy tartják magukat a megbeszéltekhez. Hát nem így történt.

 

Üdv,

K