A gondnok kirúgatott

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Üdvözlöm!

 

Szoktam olvasni az oldalukat, elhatároztam, hogy most már én is meg írom az "élményemet"

 

Mint tudjuk, nehéz munkát találni a mai világban. Lássunk csodát, 3 utcára a lakhelyünktől van egy általános iskola, felvettek takarítani. A kellő papírokat bevittem, erkölcsit kikértem, időbe bejártam dolgozni. Sikerült hamar beilleszkednem, a tanárok is megszerettek.


Egy hónap elteltével, megyek be dolgozni, mint minden alkalommal idő előtt beérve, szólnak, hogy menjek fel a titkárságra. Természetesen felmentem, majd ott közlik, hogy nem kell, többet jöjjek munkába. Kérdeztem, hogy
- nincsenek megelégedve a munkámmal?
- loptam?
- ittasan járok munkába?

woman-with-broom-shutterstock-665x385.jpg


Nem, mindenki nagyon meg van velem elégedve, de tegnap este az egyik teremben nem kapcsoltam le a villanyt, amikor kijöttem és szólt a gondnok. Elnézést kértem, mondtam, hogy majd eztán jobban oda figyelek. Nem lehet maradnom, mert szólt a gondnok, aki néha a portán volt, hogy az nem az ő dolga és nem megy fel a 2. emeletre lekapcsolni a villanyt a takarítók után.


Tudni kell, hogy ez a férfi ott lakik 30 éve az iskolába. Mondja a kollega nő, hogy reméli, én sokáig maradok, mert itt jönnek-mennek az emberek. Kérdeztem az iskola titkárt, na meg egy pár embert, hogy itt a gondnok mondja meg, hogy mi legyen? Hol élünk?
Én és velem együtt sokan mások, mint beosztottak, gondolom, nem mondják a vezetőség felé, hogy kit kell kirúgni és mi a feladat.


Úgy látszik itt a XIII. kerületi H. iskolában ez be vett szokás, hogy a gondnok mondja meg, mi legyen.

Néztem másik munkát, de valahol bosszant, hogy végre találtam a közelben munkát és a gondnok kirúgat.

 

Üdvözlettel: Irén