Modell vagyok, fizessek?

Tisztelt Munkahelyi Terror!

 

Nekem egy modellügynökséggel kapcsolatban lennének kérdéseim.

 

Ma voltam egy castingom, miszerint megfeleltem az elvárásaiiknak, szeretnék ha megjelennék egy előre megbeszélt castingon.

 

Nah, ez volt a mai napon.

 

Addig szép és jó volt minden, míg az első, kedves Hölggyel hosszasan és kellemesen beszélgettünk a modellmunkáról, mígnem a 2. asztalhoz ülve, pár kérdés után a cégvezető hölgy elolvastatatta velem a szerződésüket, miszerint szeretnének engem alkalmazni, azaz portfoliot készítenének velem, amiért nekem 80 000 Ft- ot kell fizetnem, az első ilyen portfólió készítésen, ami után, a fényképeim felkerülnek a cégük web oldalára, s amennyiben éppen ilyen karaktert keresnek, megkeresnek megrendelők a cégükön keresztül.

A lényeg, hogy 12 000 Ft-ot ott helyben ki kellett volna fizetnem, amennyiben szerződök velük, ami papíron tul képpen meg is történt. biz modell pakk csomagért)

 

Név. Lakcím, Édesanyám neve, Születési idő illetve Személyi igazolvány szám megadásával.

 

Ekkor már érdekessé vált a cég a számomra, s közöltem, nincs nálam ennyi kp, és mi van, ha én ezen még gondolkodni szeretnék. A hölgy ekkor azt mondta, akkor várnom kell a következő castingig, ahová már nem biztos hogy behívnak, ha találnak ugyanilyen karaktert.

 

Nah, erre hirtelen úgy reagáltam, hogy kevésbé bár, de hittem nekik, így aláírtam a szerződést, melyben az is áll, hogy amennyiben nem járulok hozzá mégsem megjelenésemmel a fotózáson, úgy a pénz 20 %- át vagyok köteles kifizetni nekik.

 

Kérdésem Kedves Munkahelyi Terror, mi most ilyenkor a teendő, valójában mire vagyok így kötelezve? Találkoztak -e már ilyen, vagy hasonló megkereséssel?

 

Hétfőn kellene utalnom nekik a 12 000 Ft-ot a bizonyos modell pakkért, amely a munkámhoz szükséges anyagokat tartalmazza.Ezt szintén aláírtam.A pénz küldésénél mondták hogy írjam oda a regisztrációs azonosítószámomat is is, amit a szerződésen is megírtak.

 

Minden információ érdekel, mit tegyek, mit tehetek, amennyiben mégsem akarok fizetni, s el állok az egésztől.

Mennyire tekinthető egy ilyen szerződés hitelesnek ?

 

Köszönöm válaszukat, nagyon várom, 

Szép estét,