Kötelező oltás a munkahelyen

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, azmhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot

 

Tisztelt Mt!

 

Állami alkalmazottként dolgozom. Ezeddig nem túl extrém helyzet, vagyunk még ezzel így páran. Jómagam közel 20 esztendeje dolgozom ugyanitt, a beosztásom is csak apránként változott, de legalább stabilnak volt mondható az állásom. Viszont idén október elején olyan helyzet merült fel, amei miatt erősen érik bennem az elhatározás, hogy váltsak, még akkor is , ha nem lesz könnyű a dolgom.

 

Idén ugyanis kitalálták, hogy mindenkinek, aki nálunk dolgozik, kötelezően védőoltást kell beadatnia magának, többek között az influenza elleni vakcináról van szó. Jómagam mindig is ellene voltam az oltásoknak, és itt nyilván nem a mindenki számára kötelezőekre gondolok, hanem a szabadon választhatóakra. Ez nem azt jelenti, hogy fölöslegesnek, vagy veszélyesnek tartanám ezeket a megelőző oltásokat, de egyáltalán nem gondolom úgy, hogy nekem is részesülnöm kellene benne. Szerencsére elég erős az immunrendszereme, nagyon ritkán vagyok beteg. Igazából azt nehezményezem, hogy egy olyan dologban köteleznek valamire, ami mindenkinek a szabad döntése kell, hogy legyen.

 

20120821-gyogyulj-oltas-a-dohanyzas-ellen.jpg

 

Egyáltalán van rá hatáskörük, hogy ilyesmit kötelezően előírjanak nekünk?Több érintett kollégámmal beszéltem már erről és hamarosan esedékessé válik az oltás. Mindenki ellenérzéssel van az akció felé, de úgy vannak vele, ha egyszer előírás, eleget tesznek neki. Mit tehetek? Egyezzek bele én is? Van erre valami jogi szabályozás?

 

A válaszukat előre is köszönöm!

 

Tisztelettel,

 


P.