Kirúgták, mert posztolt a Facebookon

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot

 

Tisztelt Munkahelyi terror blog!

 

Teljes elkeseredésemben fordulok önökhöz, miután 2015. október 5-én elbocsájtottak az állásomból. Egy nagy magyar élelmiszerláncnál dolgoztam 2 és fél évig, a munkámmal semmi probléma nem volt a korábbi visszajelzések alapján. Még szeptemberben meg is emelték a korábbi fizetésemet. Annyi történt, hogy a leltározás végeztével a Facebookon kiírtam egy posztot, amiben leírtam, hogy mennyire fárasztó napunk volt és azt, hogy előző műszakban este 10 óráig voltam, majd másnap reggel 5-től este fél 12-ig. Nem volt benne semmi sértő, vagy felháborodott megnyilvánulás, csupán megosztottam az ismerőseimmel, hogy eléggé elfáradtam.

 

Pár nappal a leltárt követően a főnököm behívatott az irodájába és kérdőre vont a bejegyzés miatt, amiben állítólag rossz színben tűntettem fel a céget és a boltunkat, amit a központban is észrevettek. Miután elmondtam, hogy semmit nem akartam a bejegyzéssel, csak az ismerőseimmel osztottam meg az akkori állapotomat, teljesen kikelt magából a vezető, amiért én ezt meg mertem tenni. Akkor egyáltalán nem értettem, miért van ennyire kiakadva, de utólag elmondták, hogy azért, mert elméletileg nem is mehettem volna az esti műszak után olyan korai időpontban dolgozni, pláne nem egy egész napos leltárra. Mivel nagyon meg voltam illetődve és nem tudtam, mit tegyek, kihasználták az állapotomat és rávettek egy közös megegyezésre, amit aláírtam.

 

young-woman-looking-at-fa-011.jpg

 

Nem tudom, mit tehetnék, van e valami lehetőségem, pert indítani, vagy bármi mást, mert végülis a bolt törvénytelensége miatt, amit szóba hoztam, azért küldtek el. Nagyon gusztustalannak tartom, hogy az ő hibájuk miatt végül nekem támadtak. Egyáltalán van bármilyen lehetőségem? Tudok még tenni valamit?

 

köszönöm, ha elolvassák és segítenek válasszal. Szép napot!

 

Nikolett