A kínai főnök azt hiszi, neki mindent lehet

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot

 

Tisztelt Mt!

 

A munkahelyemen tűrhetetlenül bánnak minden itt dolgozóval, amióta új vezető érkezett. kereskedelmi cégről van szó, kínai tulajdonossal, a fia lett az új főnök, a régi magyar vezetőségből szinte senki sem maradt. Amióta ez az új fiatalember lett a vezető, minden felborult. Tudni kell róla, hogy nem igazán beszél magyarul, viszont kitűnően káromkodik, amit rendszeresen ki is használ. mindenkivel alpári stílusban beszél, ha nem tetszik neki valami, rögtön belekezd. Ordít, trágár szavakkal illeti az ember felmenőit, aztán többnyire kiderül, hogy valamit ő nézett el, persze ezt nem szokta belátni.

 

Amióta ő irányít, a fizetésekkel is gondok vannak, mindenki más, természetesen kevesebb összeget kap, mint amennyi korábban járt. Az indok mindig az, hogy örüljünk, hogy egyáltalán itt dolgozhatunk, ha nem tetszik, keressünk mást. Persze mindenki minimálbérre van bejelentve, ahogy sajnos a legtöbb magyarországi cégnél, de eddig legalább kp-ben kompenzálva voltunk. Most már ez is elmaradozik, viszont az elvárások csak folyamatosan emelkednek.

 angry_computer_user.jpg

Ez a fiatal srác valahogy úgy viselkedik, mintha azt hinné, mindenkivel azt tesz, amit csak szeretne. Egyáltalán nem akarok semmilyen kirekesztő fennhangot adni a levelemnek, de azt gondolom, ha valaki ide jön egy távoli országból és magyar emberekkel dolgoztat, először talán a magyar nyelvvel és kultúrával kellene megismerkednie, a magyar emberekhez pedig úgy viszonyulnia, mint ahogy az elvárható, betartva a magyar szabályokat. Az apja, ameddig kézben tartotta a céget, valahogy így volt vele, rossz szavunk nem lehetett róla, de amióta átadta a fiának és ő kiszállt, elég siralmas a helyzet. Ráadásul nem is igazán tudunk vele ezekről a dolgokról érdemben beszélni, hiszen nagy ívben tesz mások véleményére.

 

Én már másfél hónapja böngészem az állásokat és amint tudok, lépek innen, mert így azt gondolom, nincs itt jövő. Ki fogom használni a szabadságaimat az interjúkra, már persze ha el engednek. Mindenesetre elég nagy szégyen, hogy sem a NAV, sem a többi felügyelet nem néz az efféle cégek körmére, pedig azt hihetnénk, hogy a külföldiekre szigorúbban koncentrálnak.

 

Zénó