KLIK karácsonyi ajándéka: később kapod meg a fizetésed, és kevesebbet!

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot

 

.Sziasztok!


Semmi sem jellemzőbb erre az országra, mint ahogyan a tanáraival bánik, ebből kaptam most ízelítőt most én is.
Az elmúlt napokban már sok helyen lehozták, hogy a tanárok várhatóan csak ma, azaz december 7-én kapják meg a fizetésüket, mert éppen nem volt elég KLIK-es rokon munkatárs, aki az informatikai felsőfokú OKJ-s képzés keretében elsajátított tudásával a „KÜLDÉS” gombot megnyomta volna az internetbankban.

Nos, jelentem, az esetemben sikerült, de nem is akárhogyan.


Történt ugyanis, hogy a múlt hét előtt elkapott a hányós-lázas kor, és reggel betelefonáltam, hogy nem tudok bemenni, mert egyszerűen ledöntött a lábamról a kór. Múlt héten az iskola gazdaságisától jött is aztán egy levél, miszerint vigyek „táppénzes” papírt, megmondom őszintén nem értettem mit szeretne. Harminchárom éves vagyok, nem voltam se munkanélküli, se „táppénzen” sosem, nem tudom mi az, és nem is érdekel, kiráz a hideg már magától a szótól is. Ha orvosi igazolásra van szükség, akkor meg nyilvánvaló, hogy minden háziorvos, aki ismeri és bízik a betegében, kiad ilyet akár utólag is, nem éreztem az asap faktort a projektben.


sad_1.jpg

Rosszul tettem. A mai fizetésem 20%-kal lett kevesebb a szokásosnál, melyet megmondom őszintén, hogy – óraadóként, sokadik állásban, 6.000 Ft-ról beszélünk – megalázónak és egyben kisstílűnek gondolok. Az elmúlt négy évben – ami alatt harmadszorra történt ilyen – szabadidőmben tankönyvet írtam és adtam a gyerekeknek, táblagépes applikációt készítettem nekik az egyes tankönyvek megjelenítéséhez és jegyzeteléshez, nem egyszer osztálykirándulásra vittem a diákokat, és ingyen tartok nekik szakkört is, a mai napig, egy szó nélkül.


Nos, kedves KLIK és kedves kormányzat! Elhiszem én, hogy a hivatali dolgozók bambán végrehajtanak és a bürokrácia vörös függönye mögött bujkálva, állásukat féltve „ők nem tehetnek semmiről”, sőt azt is tudom, hogy a korrupcióban kormányzatban dolgozók nem bízzák a véletlenre és az omladozó magyar oktatási rendszerre utódaik taníttatását, de mégis felmerül a kérdés: nem gondoljátok, hogy ez a legalja? (költői kérdés volt, nem kell rá válaszolni)
Ja, és még valami: kösz, elég volt, a félévet végigcsinálom, és lelépünk családostul ebből a mocsárból. A hatezret meg tekintsétek karácsonyi ajándéknak, költsétek stadionra és focioktatásra!