Undorító dolgok a postán

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot

 

Tisztelt MHT!

 

Nekem is van egy történetem amit szeretnék önökkel megosztani ! Sajnos saját hibámon kívül jött egy betegségem ami miatt Táppénzre kényszerültek menni .Sok kezelés és orvoshozjárás után egy MRI vizsga kimutatta hogy van egy nagy nyaki gerinc sérvem amit ha nem műtenek meg minél gyorsabban akkor bár mikor lebénulhatok és akkor már nem tudnak rajtam segíteni . Nehezen de beleegyeztem a műtétbe .Ezt rehabilitációk követték ami sajnos sok időbe telt .

 

11 hónap táppénz után vissza is mentem volna dolgozni ha nem ilyen jellemtelen undorító kolléganőm lét volna és a Mosonmagyaróvári körzeti postavezető sem egy ostoba főnök ! 28 éve dolgoztam a Magyar Postánál . Szeretném ha önök válaszolnának egy két kérdésemre .a történet leírása után! 2014 augusztus 28-tol voltam táppénzes állományba 2015 július közepén közöltem a Körzeti postával hogy augusztus elsejétől kereső képes leszek . Erre a Körzeti posta vezetője közölte velem hogy rendben de a 31 nap szabadságot ki kell vennem .Mint utólag kiderült nem kötelezhetett volna rá hogy az összes szabadságot letöltsem mert csak időarányosan kellet volna kivennem .Elküldtek üzemorvoshoz és a kötelező tüdőszűrőre is amit nem fizetett ki a posta mert saját költségemen jártam végig. A szabadság utolsó hetében főnökhöz méltatlan módon RÖHÖGVE közölték velem hogy nem vesznek vissza mert a helyemre vettek fel embert ?

 20150822140829_magyar_posta_wiki_642x369_cover.jpg

 Mint utólag kiderült hogy sima szakmunkás érettségivel sem rendelkezik ami a postán dolgozóknál feltétel. Mivel nem akartam elfogadni a közös megeggyezéssel való felmondást egy közvetítőt kértek meg hogy győzzőn meg hogy írjam alá a közös megeggyezést hogy a Posta jó hírneve ne sérüljön .Mivel úgy kiszámolták az időt az elbocsátásomkor hogy munkaügyi bíróságra nem tudtam elmenni és sürgették hogy írjam alá a papírokat mert letelt a szabadságom .szeretném megkérdezni hogy táppénz alatt milyen jogon vehet fel állandóra embert a helyemre a munkaadó? Mert én úgy tudom hogy csak helyettest vehetett volna fel és különben is csak próbaidőre! 28 év után kirúgtak mint a kutyát egy olyan cégtől ahol állandó emberhiánnyal küzdenek és a dolgozókat arra kötelezi hogy két ember helyett dolgozzon .Ez normális dolog ?

 

A munkaügyi központban meg milyen jogon van nyilvántartva az ilyen cég hogy embert közvetítsenek neki ki ha a régi dolgozókat meg mind kirúgja vagy elüldözi a követeléseivel ami jogszabály ellenes .Ilyenkor hol a Vezér Igazgató úr meg a többi Főnök hogy utánna nézzen az ilyen gőgös nagyképű körzeti posta vezetőknek ? Na meg nem ártana kicsit megvizsgálni Ásványráró postavezetőjét sem aki átvágja a szegény kisnyugdíjasokat és erőszakosságával elüldözi az embereket mert egy kétszínű nyálazógép!!!még lehetett volna történeteket részletezni de az nagyo hosszú lett volna és remélem ezek után sokan elgondolkodnak hogy érdemes e erre a környékre postai dolgozónak jelentkezni !

 

Előre is köszönöm válaszukat tisztelettel

 

Egy volt postai dolgozó!!!!