Közfoglalkoztatott kismama kalandjai a katasztrófális Katasztrófavédelemnél

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Sziasztok,

 

Húgom sztorija, kicsit felhúztam magam rajta. Okulásképp.

 

Munkahelyben nem bővelkedő régióban él férjével kislányával.

 

Középvégzettségű, adminisztratív munkakörben dolgozott pénzügyi szolgáltatónál, amíg az be nem zárta a helyi kirendeltségét.

 

Próbálkozott hosszan, sajnos a kevés lehetőség közül egy helyen sem Őt keresték.

 

Tavaly tavasztól a helyi Katasztrófavédelemnél ( korábban Tűzoltóság) a megyei vezető asszisztense. 

 istock_000019321593medium.jpg

Napi munkavégzése a klasszikus feladatokon (adminisztráció, belső rendszerben adatrögzítés, telefonok kezelése, ügyintézés) túl nem egy alkalommal a vezető gyermekének pesztrálása is a feladatai közé tartozott, nyolc órában, havi nettó ötvenvalahány kékhasúért. 

 

Több alkalommal kapott ígéretet, ha a státusz engedi, átveszik állandóra, a munkájával elégedettek voltak.

 

Idei év első napjaiban (sajnos) tájékoztatta a vezetőt, hogy a terveknek megfelelően babát várnak, így érezte korrektnek (tudom ki mit gondol).

 

Ekkor is megerősítette a vezető, hogy szükség van rá, munkájára, ettől nem függ a véglegesítése, a babától függetlenül felveszik, a kismamaság után visszavárják.

Február első napjaiban megbetegedett, a klasszikus torokfájós-lázas betegség, orvosnál járt, gyógyszert nem szedhetett a terhesség korai szakasza miatt, így másfél hét után ment vissza dolgozni, orvosi papírokkal. Előtte-közben tájékoztatta a munkaadóját a késedelem okáról.

 

Ekkorra az asztaláról a személyes dolgai össze voltak pakolva egy szatyorba, majd közölték vele,  hogy a február 29-én lejáró közfoglalkoztatotti viszonyt nem hosszabbítják meg, nem veszik fel alkalmazotti státuszba sem. 

Ő az egyetlen, akivel ez történt a foglalkoztatottak közül, mindenki másnál hosszabbítanak. 

 

Sajnos mivel ez az egész program határozott idejű, gyakorlatilag semmilyen joga nincs semmihez, Őt semmi sem védi. Bár lehet az a baj, hogy nem jár szoláriumba. Akkor talán lennének jogai is.

 

A munkáltató elvárja a korrektséget, aminek a részéről hajszálnyit sem találni.

Támogatom a programot, érezze mindenki, aki tartós munkanélküli is, hogy szükség van a munkájára, de ugyanolyan munkáért töredék bért fizetni, majd a munkájával nem összekapcsolódó miatt kicsapni, mint a macskát... 

 

Itt megmutatkozik, hogy a központi kommunikációval szemben mennyire is támogatja a kormány és az állami cégek a fiatalok munkavállalását.

 

Nagyvonalakban ennyi.

 

Üdv, 

 

Péter

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot