A főnök felesége tehet mindenről

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt MT!

 

Kicsit hosszú lesz a beszámolóm, de sajnos muszáj részletesen leírnom, hogy érthető legyen a történet. 3 éve dolgozok egy vállalkozónál, mint áruszállító. Rajtam kívül van még 4 úriember, ők is sofőrök. A munkámat teljesen megbízhatóan elvégzem, nem tudnak rám mondani semmi rosszat, sőt a többi sofőr rengeteget bakizik, szúrja is a szemüket, hogy én meg soha. A főnököm 100%-ig elégedett velem, csak nem tudja, hogy mi folyik a háta mögött! A feleségével közösen vezetik a vállalkozást. A légkör fél éve lett kissé feszült, addig nem volt semmi gond. Van nálunk 1 hölgy alkalmazott, aki roma származású.

 

Nem vagyok fajgyűlölő vagy ilyesmi, de ezt fontos kihangsúlyozni, hogy roma. 6 hónappal ezelőtt a férje munkanélküli lett,(ő is roma) ez a hölgy a főnökasszonnyal jóban van, és addig-addig könyörgött neki, hogy vegye fel a férjét sofőrnek, míg az végül megtette. Közben a főnökasszony panaszkodott nekem, persze úgy hogy senki ne hallja, hogy büdös c...stb. meg, hogy nem akarja felvenni, de már késő, mert megígérte. Nekem kellett betanítanom az embert, persze mondanom se kell, hogy megkért rá(főnökasszony) hogy úgy csináljam, hogy ne akarjon itt dolgozni. Az ügyfelek is hangot adtak neki, hogy nem szeretnének ilyen embernek pénzt adni stb. Ennek hatalmas vita lett a vége. Persze nekem a szemembe senki nem mondott semmit, csak a hátam mögött, a lényeg az, hogy én voltam az oka mindennek. Kiismertem a főnök feleségét is 3 év alatt, olyan típus, aki imádja a kavarást, ez élteti, mindig azt szidja, aki nincs ott.

 

El tudom képzelni miket mondhatott rólam nekik. Előre tudtam, hogy ez lesz a vége mégse tudtam tenni ellene semmit. Mindenki engem okolt, pedig úgy tanítottam neki meg a munkát, mint másnak. Azt hittem ezzel vége is a történetnek, a fickót áttették másik útvonalra, mindenki lenyugodott. És ekkor jött a feketeleves!

 

original.jpg

 

A másik 3 sofőr kollégám összeszűrte a levet a gádzsóval, hatalmas cimborák még ma is. Én meg ki vagyok közösítve, nem szólnak hozzám, csak amit nagyon muszáj. Levegőnek vagyok nézve, ha szólok hozzájuk, úgy csinálják, mintha nem hallanák meg, nevetnek, mint az óvodások. Megpróbáltak többször is a munkámmal kapcsolatban befeketíteni, bár nem sikerült nekik, mert mindig észnél voltam. Kinéznek, mert nekem főiskolám van, nekik meg 8 általános. Csinálták már mással is ezt, mindig felmondás lett a vége, vagy befeketítették a munkáját annyira, hogy a főnök elküldte. Most meg azt akarják elérni, hogy 1 ember legyen elküldve, mert akkor többet keresnének. A főnököm sok mindenről nem is tud, csak arról, amiket az asszony elmond neki, meg van vezetve. Pedig eléggé jóban vagyok vele, tudom, hogy engem tart a legjobb emberének. Én vagyok a legrégebb óta a cégnél, ezeknek mégis akkora arcuk van, mintha fordítva lenne. Folyamatosak a beszólogatások a csávó felesége részéről is, szándékosan provokál, mert tudja, hogy nagyon türelmes vagyok, de ha elszakad a cérna, kő kövön nem marad.

 

Azt akarja elérni, hogy kiforduljak magamból, és akkor majd szalad a főnökhöz sírva, mert sírni meg panaszkodni azt nagyon tud, a munka meg büdös, dehát jóban van a főnökasszonnyal! Egy ember itt az oka mindennek a főnök felesége, mert hagyta ezt a helyzetet elfajulni, vagy gerjesztette is szándékosan. Pedig nincs vele bajom, nem vesztünk össze, vagy ilyesmi, a szemembe mosolyog meg jópofizik, közben meg a hátam mögött lehord mindennek. Persze ha baj van, akkor jó vagyok, mert én megoldom a többi helyett is! Mindenkivel ezt csinálja, csak ez a sok buta ember nem jött még rá erre. Mit tennétek a helyemben? Okés, tudom, hogy mondjak fel, de én szeretem ezt a munkát, meg jól is fizet. Nem látok semmilyen megoldást, ha meg ezt elmondanám a főnöknek, nem hinné el!

 

Köszönöm előre is a válaszokat, és a türelmet ehhez a hosszúra sikerült levélhez.

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!