Hazudtak a fizetésről és a szerződésről

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Cím!

 

Az alábbi esetről szeretnék beszámolni és tanácsot kérni, valamint érdeklődnék, hogy a levelemben leírtak megállnák-e a helyüket egy keresetben?

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 

Üdvözlettel,

 

Tényállás: 2015 nyarán álláshirdetés alapján jelentkeztem az Alperes céghez, első körben telefonon érdeklődtem, majd elektronikusan benyújtottam az önéletrajzomat, később IQ- és egyéb sikeres tesztírásokat követő személyes interjúk után nyertem felvételt a céghez. – itt fontosnak tartom megemlíteni, hogy az interjún tájékoztattak a NETTÓ fizetésről (két tanú előtt)!

 

Első munkanap: 2015.08.31.-én voltam bent személyesen a cégnél Szegeden, hogy elkérjem legalább csak átolvasásra a munkaszerződésemet, azt mondták majd 2015.09.02.-án tudnak foglalkozni velem (ezek a két napos csúszások általában konstansok voltak), így aznap pár új kollégával kiegészülve elkezdődött a tényleges munkavégzés Szegeden, munkaszerződés nélkül. 2015.09.04.-én péntek délután haza utazásom előtt szintén kértem a munkaszerződést, hogy be tudjam nyújtani az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központnak, mert náluk 2015.09.08.-án szűnt meg az ellátásom és szerettem volna határidőre benyújtani, de nem kaptam meg és következő hétre is vissza kellett utaznom Szegedre, így se időm nem volt megjelenni se szerződésem nem volt, amit benyújthattam volna az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központnak.

 lying-600x341.jpg

Szerződés: 2015.09.18.-én reggel Szegeden kaptam kézbe, amelyen az alábbi anomáliákat javítottam tollal:

-          Nem az alperes cégnév és annak ügyvezetője szerepelt a szerződésben

-          A korábban az interjún megbeszélt NETTÓ fizetés Bruttóként szerepelt

-          A munka kezdésének időpontja 2015.09.20. (vasárnap) volt

 

Én ezt a szerződést nem írtam alá, hanem megkértem, hogy az általam tollal javított részeket javítsák.

 

Ez nem történt meg, elvették a szerződést és délután behívatott az Ügyvezető (elvileg az igazi, nem a szerződésben szereplő), és közös megegyezés alapján elváltunk egymástól, bár mivel nem volt szerződésem nem volt miről közösen megegyezni.

 

Így leghamarabb csak 2015.09.21.-én tudtam újra bejelentkezni a Járási Hivatalba.

 

A leírtak alapján szeretném az elmaradt szeptemberi fizetésemet megkapni.

 

Bizonyítékok:

 

A sikeres állás interjú helyszíne és időpontjai, az utazást igazoló dokumentumokkal, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központnak benyújtva, Tanukkal is igazolva ha szükséges

 

Munkavégzés helyszínei, időpontjai utazást és tartózkodást és a cég által elvárt feladatokon aktív részvételt igazoló dokumentumokkal és Tanukkal ha szükséges

 

Gyakorlatilag minden dokumentumom megvan a munkaszerződést kivéve, azt miután kijavítottam nem kaptam vissza, de az alperestől szeretném elkérni az általam tollal javított példányt.

 

Tanú1

Tanú2

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!