Nem hiszik el, hogy beteg vagyok

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztelt Mt!

 

A problémám a következő: Kicsivel több mint egy éve dolgozom szakápolóként egy kórházban közalkalmazottként határozatlan idejű szerződéssel. Gerincproblémák miatt táppénzre voltam kénytelen menni egy hónappal ezelőtt. Bizonytalan ideig húzódik a betegségem, ami mellett a munkámat ténylegesen nem tudom ellátni.

 

A munkaadóm közölte hogy egyrészt nem hiszi el, hogy beteg vagyok, s ezt azzal indokolta, hogy nem úgy mozgok, mint akinek gerincproblémái vannak, s ha az lenne akkor fel se tudnék kelni, ugyanakkor nem érti hogy ez hogy nem jött rendbe két hét alatt, hiszen egy ilyen problémának (gerincsérv) két hét alatt rendbe kell jönnie (egészségügyi dolgozókról beszélünk...), s miért mentem színházba, a fájt a derekam (meg volt előre a jegyem, s amikor színházba mentem, akkor még nem voltam táppénzen...). Tehát szerinte/szerintük csak lógok, mert itt a nyár, nincs kedvem dolgozni...

 47159_alexandertechnika2013apr24-640-146888182.jpg

S közölték, hogy nem is mehetek vissza dolgozni. S jobban járok, ha közös megállapodással megyek el... Kérdésem, hogy hogyan járok jobban? Maradni ezek után nem akarok, ha így állnak hozzám. Az orvos sem javasolja a későbbiekben az osztályos nővéri munkát, bár az osztály nem fekvőbeteg jellegű osztály. Elvileg kaphatnék könnyebb munkakört, de azt mondta a klinikavezető, hogy sehonnét nem lehet hónapokat hiányozni, ezért nem tud könnyebb munkakört adni. Leginkább az bosszant hogy nem hisznek nekem, s azt nem tudom, hogy ha elmegyek a leleteimmel az üzemorvoshoz, akkor mi történik?

 


Köszönettel!

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!