A munka több lett, a pénz kevesebb

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

 

Tisztel Munkahelyi Terror blog!

 

A férjem vagyonőrként dolgozik egy cégnél, már több, mint 10 éve. A cég közvetíti őt ki különféle helyekre, ahol el kell látnia az őrzési feladatokat. Két éve már állandó helyen dolgozik, előtte rendszeresen, néha pár havonta is áthelyezték. A gondunk a következő:

 

A vagyonőr cég, amely alkalmazásában áll, számtalan ígéret után sem hajlandó emelni a férjem fizetésén. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy megkapja papíron a havi bruttó 130 ezret és a többit, ami szintén nem sok, zsebbe fizetik ki neki. Vagyis csak fizették, ugyanis lassan fél éve elkezdődött a csúszás a pénzzel, jelenleg már 2 havi bérnek megfelelő összeggel tartoznak neki és semmi garancia nincs rá, hogy ezt a kötelezettségüket teljesíteni is fogják. Azzal a kifogással élnek, hogy a cég is komoly összegeket vár, ameddig ez nem érkezik be hozzájuk, csak a bejelentett fizetést tudják kifizetni.

 

security-guards-sleeping-napping-27.jpg

 

Mindemellett az óraszámai nem hogy csökkentek volna, de többet követelnek tőle, mint korábban. Általánosságban 24/48 beosztás volt a bevett gyakorlat az ő esetében, de mostanában, vagyis már hónapok óta rendszeresek a 36 órára kitolt műszakok, viszont a pihenőidő semmivel sem lett több, ahogy a bejelentett fizetés sem. Tehát sokkal többet várnak el tőle, de kevesebbet keres. Ettől állandóan ideges, stresszes, nem tudja kipihenni magát rendesen, hiszen amint haza ér, szinte már mehet is vissza és közben folyamatosan hitegetik, hogy legyen türelmes, minden jobb lesz idővel.

 

Az már csak hab a tortán, hogy szabadságra sem engedik el, nincsenek tekintettel a betegségekre, és semmi egyéb emberi tényezőre, csak az hajtja őket, hogy ameddig van benne élet, dolgozzon nekik. Természetesen már nem egyszer felmerült bennünk, hogy váltani kellene, de egy ötven feletti férfi, pláne itt nálunk egyáltalán nem tud könnyen elhelyezkedni, és a cég elmaradásait sem szeretnénk csak ilyen egyszerűen bebukni.

 

Arra kérem önöket, segítsenek és írják meg nekünk, mit tehetünk, hogy a helyzet normalizálódjon! Köszönjük előre is!

 

Anna

 

Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!