Tényleg ennyire siralmas a helyzet?

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Mt blog!

Plázában kereskedelemben dolgozunk, ~168h, br.~122ezer-netto~81ezer, napi 8h, h-vas, 8:30-21:15, 2 műszakban, mindenféle rendszer nélkül, irodai bejelentéssel (a minimálbér a középfokú végzettséget igénylő munkakörnél is ennyi?)

woman_sad.jpg

Munkaköri leírásunk nem volt (1,5 éve), most decemberben érkezett egy "értesítés munkaidőkeretes foglalkoztatásra való áttérésről" (-majdnem pont ennyi szerepelt a lapon), és egy eléggé egyoldalú munkaköri leírás (1,5 év után). Az üzletvezető parancsba adta, hogy jan.1-ig legyenek aláírva, különben többet nem kell jönni. (Nincs hatályba lépés kezdete, és kifejtve, hogy milyen büntetésre számíthat az aki bármit mulaszt, csak azt, h lesz.) A legrégebbi dolgozók is tévesen úgy hitték, szo-vas pótlékot kapunk, azt mondták így irodaival 100% vas-napra, de az irodától/könyveléstől hiába kérünk információt az alapfizetés kiszámítási módjáról, nem kapunk infot. Az irodai bejelentés miatt pedig a táppénzt csak hétköznapokra számolják el, nem beosztás szerinti napokra. Munkaszüneti napra nem kapunk pótlékot (okt31, dec24, dec31)-a dokim szerint, ha beosztásban szerepeltem volna, 24-re még táppénzen is 100%járt volna.

Alapbeosztásunkban gyakran jut 12-15napra 2pihenő (ált ez nem hétvége), de ha valaki lebetegszik, előfordul, hogy a 8h helyett 11-et dolgozunk-ha helyettesítésből fakad, ha leltár miatt 4-re kell bemenni, vagy egyáltalán semmire nem jár semmiféle pótlék, a vasárnapi munkavégzésen túl (óralecsúsztatással lehet csak darabokban a plusz órákat is kivenni).

Valóban ennyire siralmas a helyzet? Azt állítják ennyi jár. Több könyvelőtől próbáltunk segítséget kérni, és még a bérpapírunkon sem mindenki tudott eligazodni.