Új pozíciót kaptam, hogy megszabaduljanak tőlem

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

 

Tisztelt Munkahelyi Terror!

Szeretnék Önöktől tanácsot és segítséget kérni! 14 éve dolgozom egy multicégnél. Mindig elismerték,megbecsülték a munkámat,és így egyre fentebb is kerültem a ranglétrán. Sajnos az elmúlt időszakban a felső vezetőséget teljes egészében lecserélték,és úgy néz ki,hogy most az a szint jön,amiben én is vagyok. Egyik napról a másikra a mostani vezetőség bejelentette egy e-mailben,hogy szervezeti változásokat csinálnak a mi szintünkön(középvezető),és ráadásul én egy olyan pozíciót kaptam,ami eddig nem is létezett a cégnél,és kb. a megoldhatatlan kategóriába sorolható.

Az új pozícióról még se szóban se írásban nem kaptam felvilágosítást,hogy mit is kellene csinálnom,de az biztos,hogy köze sincs ahhoz amit eddig csináltam. Gondolom így akarnak megszabadulni tőlem (is),hogy magamtól mondjak fel,és így a végkielégítésemet nem kell kifizetniük. Kérem segítsenek,hogy mit csináljak! Én szeretek itt dolgozni,és szeretem azt csinálni amit eddig csináltam.

102610219-485221855_600x400.jpg

Mit lehet tenni? Mihez van joguk ilyen esetben? Nekem mihez van jogom? Illetve megtagadhatom az aláírását az új szerződésnek,ha egyáltalán kapok ilyet?

Ha kapok új szerződést,és nem írom alá,mi történhet? Felmondhatnak nekem úgy,hogy a végkielégítést nem fizetik ki?

Mivel előre nem beszélték meg velem,hogy új pozíciót szánnak nekem,és azt,hogy a volt pozíciómmal problémájuk van semmilyen formában nem jelezték felém,ezzel mehetek valahová panasszal? Vagy egyáltalán nem érdemes,mert úgyis kirúgnak?

Köszönöm a válaszukat! Illetve ha kérhetem,akkor szeretnék teljesen névtelen maradni,mert ez a dolog még teljesen friss.

Köszönöm. Üdv.

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!