Az emberekkel üvöltöznek, a bérekkel trükköznek

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Tisztelt MT!

Az elöző munkahelyemről ejtenék itt pár szót és hogy pontosan mi vezetett oda,hogy felmondjak. Egy holland multinacionális világítástechnikai és szórakoztató elektronikai termékeket gyártó cég gyárról volna szó,sajnos mikor állást kerestem a környéken csak ez volt még. Kezdük a sok hülyeséggel amivel leterhelték az ott dolgozó munkás embereket.

1.Le kellet fényképesztetni magadat és utánna a fotódat kersgélni minden műszak előtt és kitenni a táblára a "milyen a kedved smyle" alá.Ha párszor nem hozod, fenyegetnek fegyelmi eljárással és meg is teszik.

2. A CT mérő ami egy számítógépes program rendkívül szigorú,ha csak 1 percre megáll a sor vagy nem kapsz terméket amit el tudsz csomagolni,a CT mérés leáll és kötelezően meg kell indokolnod hogy miért,ha emberi tényező akkor azt is hogy ki miatt (mint ha végig láthatnék a soron...) Volt olyan hogy a csomagoláson kívül egész nap a számítógépet nyomkodtam ami egy idő után nagyon fusztráló de majd később részletezem.Aztán ha le is fagy néha a rendszer akkor kész idegbaj.

3.Az emberekkel üvöltöznek,fenyegetik az ott dolgozó munkásokat fegyelmikkel vagy hogy a nagy főnök elé küldenek.Volt olyan is hogy a cella pirosban volt így a munka nem folyhat,oda léptem beszélgetni a melletem álló kolléga mellé és persze egyből lecseszték az embert.Sőt meetingen ki is emeltek és szintén lecsesztek holott egész nap meg sem szólaltam.

newsimage-1-oil_worker_sad.jpg

A java még csak most jön,mivel a vezetőség tisztában volt a nevetséges fizetésünkel ezért kitalálták hogy a CT mérő a csipogások száma alapján minket százalékban pontoz és a tempohoz tünteti fel.Ahhoz hogy 1-es vagy 2es operátor lehessen valaki ahhoz a tempónak legalább 95 százalékon kell lennie.A norma pont olyan volt hogy kapkodással azért nagyrészt megoldható volt meg a 100 százalékos norma is.Ezt látta a vezetőség is amire reagálva akkora normaemelést hajtott végre hogy soha sem lehet elérni,így az 1es vagy a kettes operátor ami 4 vagy 9%-al több fizetést adott volna,soha sem lehet elérni.De ami még szomorúbb hogy a teljesítmény bérezés az Európai Unió területén illegális. A cég jelenleg még kopasztja meg az embereket ahol tudja,az pedig a jutalom! A jutalom a balesetekhez van kötve,ha valaki akit nem is ismerünk megsebesül a munkaidő alatt akkor a jutalmat elveszi.Egy 500 fős gyárban ennek elég nagy az esélye.A másik trükkőzés a bérekkel van!

Minden évben köteles emelni ugye a minimálbérhez.A főnökség dicsekedik hogy az elmúlt 2 évben 20 százalékkal emlete a fizetésünket.Papíron igen csak hogy ő fogta és elvette az Erzsébett utalványunkat ami 10.000Ff volt így igazából ugyan azt a nevetséges összeget kapjuk mint 2 éve. A tavaly pedig a munkatörvénykönyvet a kukába hajítva kötelezte a mindemn hónapban a 4 szombati túlórát.Fél éven keresztül majdnem az összes szombaton bent voltunk,hulla fáradtak volt már mindenki a végire és persze nem jutalmazta meg mert mért is...

Szóval hihetetlen hogy lehet ennyire undorító egy multi egy világvállalat a saját dolgozóival.Felháborító dolog az ilyen! Persze most meg tanácstalanok hogy pontosan miért mondanak fel a régi dolgozók.

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!