Mobilozás a munkahelyen

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Tisztelt munkahelyi terror szakértő!

Szociális szférában dolgozom pontosabban gondozó vagyok, értelmileg súlyosan sérült gyerekek nappali intézményében, ahol olyan belső utasítás kaptunk, hogy 8-12 h-ig TILOS a mobilunkat használni, semmilyen esetben sem vehetjük fel. Vagy az adminisztráción leadjuk, vagy a szekrényünkben elzárjuk, ezeket dokumentálni kell, mikor adtam le, mikor vittem el, ha nagyon fontos lenne, az adminisztrátort megbízhatjuk, hogy privát telefonokat felvegye.

Hozzáteszem ,gyerekeink vannak, szüleink, rokonaink. Mindenkinek adjam meg a munkahelyi vezetékes telefon számát?

smartphones-and-office-productivity.jpg


12 óra után elvihetem a saját telefonomat magammal (köszi) de munka idő végéig csak fontos esetben vehetem fel. Ilyet lehet?

Illetve munkaidő. Ebben az intézetben 7-15-ig, 7:30-15:30-ig illetve 8-16h-ig dolgozunk hetente változik a beosztás. 6 gondozó van kettesével osztanak az adott munkaidő. Ha 8-16-ig vagyunk beosztva az azt jelenti, hogy mi zárjuk és riasztjuk az épületet, viszont nagyon sok esetben nem tudunk 16-kor bezárni mert betegszállító cég is hoz gyereket más városból így nem jönnek időben ami azt jelenti hogy 16-órakor nem hagyhatom el az épületet még gyerek van. De erre semmiféle plusz juttatást, pótlékot nem kapunk, csak ott vagyunk.

Elvileg le lehet csúsztatni ...  De senki nem írja mennyi plusz óra gyűlik csak a munkavállaló. Mit lehet tenni?

Mielőbbi válaszát köszönöm!

Tisztelettel egy munkavállaló

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!