Folyamatosan büntetnek

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Üdvözlöm!

Egy internetes fórumon találtam rá erre az email címre, ahol leírták, hogy bátran kérhetünk segítséget. Tanácsot szeretnék kérni én is!

Debrecenben dolgozom egy egészségügyi piackutató cégnél tavaly július 3-a óta. Nem vagyok debreceni lakos, 45 kilométert utazom nap mint nap, a bérletem 32200Ft. de beutazási támogatást nem kapok. Ezt az összeget minden hónapban kifizetem saját zsebből minimálbér mellett, ami 91770Ft, ha jól tudom. Hogyan harcolhatnám ki, hogy a törvénynek megfelelően megkapjam a 86%-os utazási támogatást?

Másik problémám: a munkaidő 8:30-kor kezdődik. Nekem a buszon sajnos mindig nagyon sokat késik, emiatt nem érek be időbe. Naponta átlagosan 10 perceket kések, de szóban megegyeztem a főnökömmel, hogy ezeket én ledolgozom, aminek eleget is tettem. Viszont a tegnapi nap folyamán felszólítottak, hogy fizessek be a cégnek 4000Ft-ot, mert a munka törvényekre hivatkozva a call centeri törvényeknek megfelelően minden óráért, amit nekem nem tud a vezetőség leigazolni, azt meg kell fizetni, óránként 1000Ft-ot.

about-us-pay-bill-16x7.jpg

Ezzel még nem is lenne probléma, de tisztában voltak vele, hogy mi az oka a késésemnek, szóban megállapodtunk, erre felszólítás nélkül ezt kérik tőlem. Az még felháborítóbb, hogy elmondták, ezt saját zsebből kell majd kifizetnünk most a hónap végén, de erről semmilyen átvételi elismervényt nem kapunk, mivel alapból úgy szokták cégen belül megoldani, hogy miután a túlórapénzt borítékolva kapjuk meg, -mert ugye az sincs bejelentve, és mivel én nem szoktam túlórázni, mert az plusz 30!!! forintot jelent- abból vonnák le ezt a büntetési összeget és így kellene visszafizetni. Hogyan tudnám elkerülni, hogy átvételi elismervény nélkül ne fizessek büntetést, de ne is rúgjanak ki?

Valamint szeretném megkérdezni, hogy a tavalyi kötelező minimálbér emelésről nem kaptunk semmilyen papírt, csak szóban elmondták. Ilyet megtehetnek e? Nem kellene ledokumentálni? Ugyan aláírtunk ennek, de erről mi nem kaptunk papírt.

Az utolsó problémám, hogy a bérek állandó jelleggel el vannak számolva, nem tudok 2 olyan összefüggő hónapot mondani, ahol kijelenthetném, hogy 2 hónapig nem volt elszámolva a bérezés.

Segítő tanácsukat várom, és előre is nagyon szépen köszönöm!

Tisztelettel:  N.

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!