Irreális elvárások

Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre

Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!

10 hónapja dolgozok egy irodán, jól menő cég, a munkatársak viszonylag jófejek. Viszont nagy a munkaerőhiány és a fluktuáció. 8 órára bejelentve 9, 10 óra a munkaidő. Egészen év elejéig nem volt nagyobb gond, amikor is irodatársam megelégelte, hogy a lábtörlőként kezelik miközben csaknem a hátán vitte az osztályt, azt mondta ezt nem lehet csinálni egy embernek, azonnali hatállyal felmondott.

Így hát rám hárult az a feladat, hogy egyszemélyben vegyem át egy nap alatt a határidős feladatait és lássam el egyszemélyben amit más normálisan működő cégnél optimális esetén legalább három ember lát el. Nos mivel szükségesnek tartom a szakmai gyakorlat szerzését, így én nem álltam fel. Hozzáteszem, meg sem kérdezték, hogy vállalom-e. Belefutottam egy óriási hibába, különböző stimulánsokkal felpörögve vetettem bele magam a lehetetlen ellátásába, volt nap, hogy két falatot ettem csak, napi 5 perc pihenővel.

tired-man-working-at-the-computer-look-at-his-watch-and-leave_bqdpgx_c_thumbnail-full01.png

Sokszor még túlórákkal is azt kellett mondanom néhány feladatra, hogy majd holnap megcsinálom. Kaptam aztán a nyakamba a főnöktől egy tök buta ismerősét "segítségként"'. Kiderült időközben az is, hogy a volt irodatársam hülyének állított be mindenki előtt, de ezt figyelmen kívül hagyva is próbálom még csinálni. De! Egyre több lesz. Miután kikészülés határán voltam, le kellett állnom a stimulánsokkal.

Ekkor jött a meglepetés. Kaptam fizetés emelést, viszont le lett szögezve, hogy még többet fognak ezért elvárni tőlem. Sőt az lesz az alap amit az utóbbi időben 150%-on teljesítettem. Egyszerűen nem látom, hogy fogom tudni teljesíteni a feladatmennyiséget, fél órával munkaidő előtt bent vagyok és van, hogy csak késő este érek haza.

A fizetés viszonylag jó, de már életem sincs. Mi tévő legyek? Maradjak vagy keressek 50-60 ezerrel kevesebbért másik melót?

Üdv: Bálint

Hirdess a Munkahelyi Terror blogon és 1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK. A részletekért KATTINTS!