Az állást már betöltötték. Vagy mégsem?

Továbbra sem a szívem csücske a munkaügyi központ,azt hiszem. Múltkor írtam,hogy tájékoztatót tartanak az Új Pálya programmal kapcsolatban,és nem nagyon tudok mit kezdeni a felajánlott képzésekkel. Elfelejtettem hétfőn elmenni a tájékoztatóra,,mert:

 

1,- beteg lett a gyerek, orvosnál voltam

 

2.- nem írtam fel az időpontot

 

3.--tudat alatt döntöttem.

De mindegy ,közben kiderült,hogy kaptam állásajánlatot is! Pedagógus munka, tőlünk 35 km.-re. Az értesítés ugyan nem a levelezési címemre érkezett, de eljutott hozzám, beolvasták telefonon. Csodálkoztam, mert kb. egy hónapja beszéltem az óvónővel, aki eljött onnan,és akkor mondta, hogy az állást betöltötték.

 

Felhívtam a munkáltatót, aki megerősítette,hogy a munkanélküli központon keresztül töltötték be az állást. Hívom a közvetítőmet:

 

-Ez hogy lehet? Azt mondta, nem tudom van ilyen. Felhívtam az ügyintézőt,(aki ugye nem az ,akihez én tartozom,illetve szeretnék tartozni) elmondtam ,hogy mi történt, és szeretném ezért,ha nem kellene az értesítésért elbuszozni 25km.-t,aztán elbuszozni vele vidékre aláíratni, hogy már vettek fel embert.

 

Ugyanis ha nem viszem vissza a papírt,munkáltatói aláírással, kizárnak az aktív álláskeresők sorából. Ügyintéző azt mondta:

 

-Ha nem hozza vissza a papírt aláíratva, ki kell hogy zárjuk,mert ez a szabály.

 

- Szerintem most az lett volna szabály, hogy önök értesítenek,hogy elnézést,de más valakivel már rajtunk keresztül betöltötték az állást,kérjük a fenyegetést tekintse tárgytalannak
.

Hát én szerintem most ezt nem fogom aláíratni ,mert nem buszozok el egy napot azért,mert önök tévedtek!-válaszoltam halált megvető bátorsággal.(útiköltség kb.2000ft.)

 

Kisasszony elnézést kért, ez a probléma már a főnökre tartozik, tárgyaljam meg vele.

 

Főnök meghallgatta problémát,ígérte, utánanéz,és visszahív. Egy óra múlva felhívott,és elnézést kért, nem értek össze az ügyintézők szálai,nekem van igazam!!!!

 

A papírt vigyem, amikor tudom.

 

Már értem, miért boldogok néhányan ,mikor udvariasan utasítják el őket.

 

Ma jelentkeztem egy 100000 órás angol tanfolyamra.(Napi 5 óra x6 hónap).Egy másik városból indítják,itt. Másik megye munkanélküli Kp.-ján keresztül.