Átverés a köbön

Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.

 

A részletekért kattints ide

 

Tisztelt bloggerek!


Nem tudom, melyik kategóriába illik a beszámolóm, de talán mindegyikbe.Pedig ezúttal csak egyetlen cégről írok.


Hosszútávú ingatlan tapasztalatommal megpályáztam egy letting agent pozíciót a Liszt Ferenc téren. Az első kör egész jól sikerült, bár hozzám szegezte a HR-es a kérdést:"Nem baj, ha csak 4 órára leszel bejelentve? A válság miatt van most ez így, de később ismét mindenki be lesz normál módon jelentve". Mit lehet tenni, munkanélküli révén, dolgozni szerető fiatalként rámondtam az ÁMEN-t. Természetesen bejutottam a 2. fordulóba, ahol a kedves ügyvezető igazgató hölgy interjúvolt meg.


A következő kérdés már megszokott a jó kis hazánkban "Ha hétvégéznem kell, mert akkor jön ügyfél, hogy állok a témához?" Én meg mondtam, hogy nem gond, de cserébe kivenném a nekem járó pihenőt máskor.


Végülis felvettek. Bár már első napomon furcsa dolog történt: kiderült, h a 4 óra bejelentést minimálbéren képzelték el, vagyis havi bruttó 36 000 ft értékben! A fizetésem egy fix összeg plusz jutalék, ez volt a megegyezés, ezért vállaltam el a munkát. De az 1. napomon kiderült, h a jutalékot csak a próbaidő (vagyis 3 hónap) után kapom meg. Keserű szájízzel, de belevágtam a munkába.
Az első 3 hét alatt 4 ingatlant máris kiadtam. De nincs ugye jutalék, majd csak 3 hónap után. Hajrá motiváció!


Aztán kezdett furcsa lenni, h a bérlőknek kikapcsolják a tél közepén a fűtésüket, pedig ők kifizették a pénzt az ügynökségnek a számlákra! Az 5-600 ezer ft-os közös ktg tartozás minden ügyfél esetében természetes! Amiről ők persze nem is tudnak, hiszen elvileg ők utalják a pénzt, amit a menedzsment cégnek kéne továbbítania.


Közben pedig végiglátogattam az ingatlanokat, és elég lepukkantak voltak, ami azért vicces, mert a főnök még attól félt mikor interjúztatott, hogy elviszem az ügyfeleket!
Alaphangulat a cégnél: természetes volt, hogy a főnökök (mint később kiderült az egyik egy szexmasszázst üzemeltető alak), nyílvánosan kiabálnak egymással, vagy éppen a pénzügyi kollegákkal. Jó volt ilyen légkörben dolgozni.(Egyébként én őszintén kiemeltem az interjún, hogy számomra mennyire fontos a kellemes munkahelyi légkör!)


A fizetést legkésőbb 10-ig kellet megkapjuk, de 10-én este még semmi. 11-én nekem kellett a HR-es kolleganőtől kikunyiznom a 3 heti béremet. A többi kollegámról kiderült, h ők nem kaptak pénzt. Persze a jó magyar mentalitásnak köszönhetően, senki sem pampogott, féltette a munkahelyét.


Aznap egyébként jött egy hihetetlen kedves e-mail a vezetőségtől, hogy a cég szar helyzetben van, mindenki tudja, a közeljövőben senkinek nem áll módjukban fizetésemelést, jutalékot adni, jelenleg fizetést sem tudnak adni, akinek nem tetszik az leléphet!


Még 3 hetet vártam, de ezalatt világossá vált, h a helyzet soha nem lesz jobb, ezért eljöttem. Persze nem kaptam meg a pénzemet. Ebben az a legdurvább, h hitegetnek, tehát még csak a szemembe sem mondják, h soha a büdös életbe nem fizetnek ki! Azóta egyébként még 5 ember távozott a cégtől, senki nem kapott fizut.


Ügyvéd segítségét kértem, aki írásban felszólítja őket, h fizessenek ki. Meglátjuk mi lesz a vége, illetve már jeleztem egy hivatali szervnek is, ami történt. Pár héttel a történtek után, azon borultam ki, hogy a mocskos cég álláshirdetést ad fel az én volt pozíciómra, tehát folytatják az ártatlan emberek átverését. Nekem azt mondják, hogy nincs bevétel, ezért nem fizetnek, közben meg új embert vesznek fel. Fel is hívtam őket, és meg kérdeztem, hogy van bőr a képükön?


A mai napig kb 25 alkalmazottal dolgoznak, akiket nem vagy csak részben fizetnek ki, a külföldi ügyfelek pénzét szó szerint ellopják, úgy adják ki az ingatlanjaikat, hogy azok nem is tudnak róla, lazán használják az értéktárgyaikat és cipelik egyik lakásból a másikba, az ügyfelek tudta nélkül. A szegény külföldi diákoknak össze vissza hazudoznak, kiadnak szarabnál szarabb lakásokat, amik használhatatlanok.


Nem tudom, hogy mi a legrosszabb ebben az egészben: az, hogy nem kaptam meg 3 heti béremet, vagy az, hogy ismét találkoztam egy céggel, akiben nulla erkölcs és tisztesség lakozik, vagy az, hogy ismét egy cég, ahol tömegesen cseszik át a külföldieket, vagy az, hogy már megint egy cég, ahol a magyarokat kihasználják, vagy az, hogy megint egy cég, aki nyílvános bűntetteivel tovább nyomulhat a piacon?


Ébresztő emberek! Álljunk már ki magunkért!

 

Veled is kiszúrtak?Írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz