Most mi legyen?Házaljak?

Több mint 20 évi távközlési múlttal felmondtak! Már a régi nyugdíjrendszer szerint nyugdíjba mehetnék! De most... Munkát keresek - értékesítésben van tapasztalatom! És ott mindent nekem kell fizetnem!! A végkielégítés meddig lesz elég - mert én csak a 6 havit kaptam már!


Néhány OKJ-es végzettségem van, de hát majd mind szolgáltatás! És az emberek pénzszűkössége bizony nem kedvez! Én is elvégeztem és lettem "biztosítási tanácsadó"! Nagyon szép, csak azt nem tudom kinek tanácsadjak!!! Mint főállású egyéni vállalkozó a min.bér után fizetek és egyszer csak .... hopp hol is van a végkielégítés! Merthogy még élni is kell, ja meg a rezsiről nem is beszélve - egyedülállóként nem egyszerű eset!


Végül is nem panaszkodom, csak ezek a tények! Nem elég, hogy váratlanul megkapja az ember "azt a papírt", még alkalmazni sem akarnak. Senki nem akar senki után fizetni! Csinálj amit akarsz! Próbálkozom a OKJ-s végzettségekkel, de hát itt is a "nagy cégek" ajánlatai kedvezőbbek, hiszen bőven alámennek a vállalási díj alá! Aztán .... hogyan végzik munkájukat...hm az már más! A végén aztán még többe jön ki, mintha egy kis egyéni vállalkozót választottak volna! Na de ilyen világban élünk!


Most mi is legyen! Házaljak?! De hiszen úgy tudtam ez a világ már elmúlt!!!! Vagy mégsem?!
Ki az aki ismeretlenül beenged, szóba áll velem! Jó tudom telefon is van! Ja és nem semmi telefonköltség ezután! És mi lesz belőle?! 100-ból 10 meghallgat, 1 talán személyesen is és még semmit nem kerestem, csak költöttem!


Hát így nyugdíj előtt ez ez aztán fantasztikus érzés! Ja és ha minbér után fizetek mennyi nyugdíjam lesz?! Mert hiába akarnék többet! Miből? Örülök ha megélek! Persze, persze éhen nem halok hiszen van család és azért vannak a jó barátok! De hát ezért dolgoztam le majd 40 évet!! Másokra legyek utalva!


Könyöradomány! Persze nem úgy adják, de hát ...
Szép elképzelések - amíg még dolgoztam - most én következik, hiszen kirepült a gyerek - egyedül neveltem - már családja van. Majd kisunokámnak mindent amit csak lehet megveszek!


Hát ... jó nagyot zuhantam a szakadékba! És ehhez hozzátartozik, hogy a mi korosztályunk nem a vállalkozásba született. Meg volt az a biztos, fix havi - amiért meg is dolgoztunk - és így a biztonság! Most......... fix? biztonság? és egyébként is kapjuk be, mit is akarunk mi már így 50 felett. Szoktam vala mondani jó megjártuk: szülni már nem, nyugdíjba még nem és a kettő között nincs semmi!


Egyébként még mindig nem jelentkeztem le az álláshirdető oldalakról, de hát mik is jönnek! Mivel értékesítésben van tapasztalatom ezt erőltetem. Annyit tudok, hogy nekem emberekkel kell foglalkoznom, mert én ezt szeretem. És ez természetesen csak vállalkozóiként működik, egyetlen cég sincs aki alkalmazottként foglalkoztatna - főleg még a kort is nézik! Gondoltam kihagyom a születési évszámot, de hát ezt nem lehet! Rögtön kérdés - még nem is láttak - hány éves és egyébként is mit akar!!


Na jó ennyit a mai álláshelyzetről!