Bejelentés? Örülök, hogy van fizetésem

Csatlakozás

 

 

Kedves blog!


Felsőfokú végzettségű, de kétszer elbaltázott nyelvvizsga miatt mégis diploma nélküli újságíróként próbáltam munkát keresni, közel egy éven keresztül. A második hónaptól kezdve bárhova beadtam a pályázatom, először lelkesek voltak a 12 évnyi folyamatos, ugyanannál a lapnál (megbízási szerződéssel) végzett munkám miatt, aztán jött a kérdés, hogy és mikor és mit írtam legutóbb.


Mikor kiderült, hogy 2 hónapja legfeljebb a saját blogomat, "kiestem a napi ritmusból" és köszönik szépen, "majd értesítenek".
Most, 10 hónap után, sikerült munkát találnom. 2 félidős írás, 2 különböző hírportálnál, ugyanazzal a főszerkesztővel.


Bejelentés? Örülök, hogy van fizetésem, nemhogy azért ugráljak, hogy mindez még legális is legyen. Pedig már az is jó lenne, ha legalább minimálbéren, ha legalább igazolhatnám, hogy valamit, (bármit)csinálok.


A megbízási szerződés, ami korábban volt, ugye nem alkalmazotti munka, tehát járulékfizetésnél nem számít. Mellette volt egy vállalkozói igazolványom, mert inkább hébe, mint hóba, de néha csurrant-cseppent valami, amit számlázni kellett. Csúnya adósságom gyűlt össze a nulla bevételű hónapok alatt az apehnál, a kötelező járulékfizetés miatt.


Most meg azt sem tudom, hogy hogyan fogalmazzam meg a részletfizetési kérvényt, mert még azt sem tudom beleírni, hogy "havonta x Ft-ot keresek, ennek y százalékából tudom apránként törleszteni a tartozást". Mert papíron, az apeh előtt nem keresek x Ft-ot.


Azt meg nem kockáztathatom, hogy akár engem, akár a céget elkezdjék vizsgálni, mert akkor ennek a munkának is ugrott.
És nem akarom előről kezdeni azt, amit tavaly ősszel. :(