Nem lettem a főnök barátnője

25 éves, főiskolát végzett lány vagyok, Bp-től 60 km-re lakom. Előző munkahelyem februárban veszítettem el, mert " nem tudtam beilleszkedni a munkaközösségbe " = nem lettem a válófélben lévő főnök új barátnője, nem kísérgettem a mondvacsinált tárgyalásaira, vidéki útjaira stb. (több éves párkapcsolatban élek, amit ő is tudott persze, így is bepróbálkozott ) Nekem hagyományos, kissé konzervatív felfogásom van az ilyen dolgokról, nem tudtam ezek szerint alkalmazkodni a munkakörülményekhez...

 

Azóta nem találok állást. A munkaügyi központban a kedves ügyintéző megmondta, hogy nem is számítsak tőlük semmire, mert diplomás-nyelvvizsgás embereknek nincs ajánlat csak szökőévente.Amikor felvette az adataim, minden végzettségemre azt mondta nagyon jó, ezzel biztos sikerülni fog állást találnom, de nem.


Kereskedelmi közgazdász szakon végeztem, illetve van egy felsőfokú logisztikai okj-m. A településen ahol lakom, több nagy gyár is van, ahova beküldtem az önéletrajzom, volt ahol hirdettek is logisztikai pozíciót, de mégc sak be sem hívtak. Pedig helyi vagyok.


Ezenkívül csak Budapestre tudok pályázni, mivel itt vidéken semmi más lehetőség nincsen. Amint megtudják, hogy vidéki vagyok, jön a szokásos furcsa nézés, pár megjegyzés az önéletrajzra, és majd értesítjük. Persze nem.


A legutóbbi interjún egy papír-írószer nagykernél fizetési igény megjelölést kértek, behívtak, majd az interjún közölték hogy minimálbérnél kicsivel fognak többet fizetni. Szóhoz sem tudtam jutni.


Az utazást persze senki nem fizeti, de egy 70 ezer Ft-os fizetésből hogy fizessem ki a 40 ezres bérletem? Illetve albérletbe is mennék, de szintén ez a probléma, ilyen fizetésből azt sem lehet fizetni.


A család-gyerek témán már meg sem lepődöm, de persze mindig felhúzom magam, mikor előjön ez a téma. Egy interjún megkérdezték az alkohol-cigi téma melett hogy drogozom-e. No komment.


Most már oda jutottam, mint sok más korombeli, hogy külföldre szeretnék menni, mindegy hogy takarítani, felszolgálni, de legalább annyi pénzt kapjak, hogy minimál szinten tudjak élni.

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.comcímre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!

 

A Munkahelyi Terror blog támogatója az Ajánlatguru.