A cég területére nem teheti be a lábát

Tisztelt Mt!

 

Lenne egy hatalmas problémánk, amiben az olvasók segítségét kérnénk!Édesapámat egy hete a cég tulajdonosa indokolatlanul (bizonyíték nélkül) elmarasztalta, miszerint a munkahelyén az ő műszakja 5 milliós kárt okozott, de értesítést csak ő kapott, és alapja nincs, nem igaz az állítás. A műszakban 10 ember dolgozott. Ezért másnap bement a főnökhöz, és ajánlotta, hogy közös megegyezéssel bontsák fel a határozott idejű szerződés, amit a főnök elutasított, sőt! A szerződése 2010 november 20-ig tart.

 


Tudni kell, hogy apukámat műszakvezetőként bírálta, bár a munkaköri leírásában ez nincs benne.Ezek után apukám továbbment dolgozni a munkahelyre, mert nem tudta mitévő legyen.Ma, kb. egy hét elteltével ugyanúgy bement dolgozni, ledolgozta a műszakját, majd mikor hazaért hívták telefonon, hogy menjen be a munkahelyre, mert ki van rúgva!


Indok:Nagy értékű kárt okozott a cégnek, és nem jól látta el feladatát a munkahelyen. „A cég területére nem teheti be a lábát.“(Ez a cég 2 hónapja állt át egy új termék előállítására, melynek gépátalakítását a dolgozókkal végeztették, s mely nem a várt mennyiségű terméket állította elő a kezdetektől. Nem a gép összerakásában van a hiba, hanem az egész szerkezet nem arra van kitalálva, amit a főnök elképzelt)


Tehát az összes dolgozóból csak apukámat rúgták ki, marasztalták el, vonták felelősségre, míg mellette, az ugyanazt végző munkatársak maradtak.


Az összeg hiány nem bizonyított, hasra ütött megállapítás. Alapja nincs, mint ahogy annak sem, hogy a gép nem lett jól összerakva.
Nem tudja apukám, mitévő legyen. Hova fordulhat ilyenkor. 18 éve dolgozik a cégnél, mely a nyáron felmondott mindenkinek, és 4 hónapos szerződéssel vett vissza mindenkit augusztustól.A bérét holnap bér-számfejtik és postán utalják, de hogy mennyit azt nem tudni.


Ilyen esetben ki kell-e fizetni a fennmaradó hónapokat, vagy sem?
Érdemes-e kiállni az igazáért, és hogy teheti ezt?
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!