Fenyegetőznek, hogy kinyírnak

Sziasztok!


Sokat olvastam az olalt az utóbbi pár napban, végül elhatároztam, hogy én is leírom a történetemet.


Két főiskolát végeztem összesen 6 nyelven beszélek, plusz a kiegészítő tanfolyamok. Sosem volt igazi gondom a munkával, és a főnökeimmel, sem. Általában azért váltottam, mert már nem találtam kihívást a munkámban.


Nagy álmom volt, hogy elmenjek egyszer hajóra is dolgozni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nem voltam ott sem rabszolga onnan előléptem olcsó munkaerővé. Aztán hazajöttem. A párommal együtt akivel a hajós tanfolyamon ismerkedtem meg. 1 és fél éve vagyok itthon. 7 hónapot voltam előtte hajón, és nem hittem hogy erre jövök haza.


Nem találtunk munkát, olyan hihetetlen volt.
Mindenféle hirdetések, jelentkezés zéró válasz.
Volt egy vicces is, menjek masszőrnek, majd betanítanak, és persze van egy kis happy finish is a masszázs végén a szegény megfáradt férfiembereknek, de ez jól keres, kicsit hányingerem lett, persze hogy nem mentem.


Feléltük az összes hajón megtakarított pénzünket. A párom anyukájához költöztünk, azt hittem már nem lehet rosszabb... tévedtem.


Találtam egy céget elég különleges dologgal foglalkoznak, láttam is benne fantáziát. Elmentem egy interjúra a térkép szélén kettővel a perforáció mentén van a cég. Nem baj kiszállítást megoldják. Reggel 6:40kor kell kezdeni. Nem baj gondoltam én legalább korán végzek majd, és lesz időm intézgetni az ügyes bajos dolgaimat. Azt mondták egy hét múlva van válasz. Persze nem lett többször hívtam őket csak hogy tudjak már valamit, mire egyszer kaptam egy választ hogy egy egy soros mailt, hogy nem engem vettek fel, hanem egy fiút akinek nagyobb logisztikai tapasztalata van. Kicsit elkenődtem de az élet megy tovább.


Hál istennek a párom közben talált munkát anyós is elköltözött szépen csendben éldegéltünk, még mindig munkát kerestem mikor hívtak a fent említett cégtől, hogy mégis felvennének, ha úgy gondolom. Úgy gondoltam, mert már kezdtem becsavarodni otthon. Elmentem hogy találkozzak az ügyvezető asszonnyal. Ő akkor korrekten elmondta hogy kifizetési problémáik vannak, így nem tud pontosan fizetni, mondtam nem baj csak kapjam meg, azt mondta akkor holnap kezdhetek, és még mondtam is neki biztosan jó itt dolgozni ha ilyen lojálisak az alkalmazottak hogy ezt elviselik. Rátértünk a munkaidőre. reggel 6:40-től 17:30-ig tart. Nyeltem egyet, és magamban tisztáztam akkor se karate, se normális kapcsolat csak meló meg alvás de majd lesz más. Persze ilyen munkaidő mellett mást keresni lehetetlen. Nem bántam csak történjen már valami.


Egy hete voltam ott mikor világossá váltak a dolgok. A kifizetési problémák 250 milliós apeh tartozást és több mint 8 hónapos fizetés elmaradást jelentettek. Nyeltem egyet továbbléptem a párom fizuja mellé az az alkalmankénti kevés is jobb mint otthon ülni.
A meló: borzalmas fárasztó, megterhelő. A főnök: egy terrorista, üvöltöző rosszul kifőtt krumpli. A kollégák: fáradt megkeseredett emberek ekik nem lojalitásból maradtak hanem azért mert sejtették aki elmegy az a pénzének is búcsút mondhat.


Egy hónapot voltam ott amikor anyósom hazajött egy telefonszámmal, hogy hívjam fel ez hátha jobb meló. Felhívtam és jól tettem két hét múlva már itt voltam az új helyemen ami fehér holló számba megy. Megbecsülik a végzettségem a tapasztalatom, a nyelvtudásom, és szeretnek is.


Nem lehet olyan problémám legyen az otthoni aminek a megoldásában ne segítenének, támogatnak, és tanulni küldtek, és nem kellett ezért 500 évet aláírnom ide.

 

Pár napja lettem 26 éves jan. 1-jén, és elmondhatom hogy ez happy end. Megvan álmaim állása, csodálatos emberek vesznek körül, nincsen áskálódás szemétkedés, jó a fizetésem, és boldog vagyok. Ettől boldogabb már csak akkor lennék ha a párom aki HR-es találna végre munkát mert közben ő veszítette el az övét.


Az előző munkahelyemről még mindig lógnak egy havi fizetésemmel, de nem ugrálok velük szembe mert fenyegetőznek hogy akkor kinyírnak.


Amúgy az élet szépnek látszik most.


Köszönöm a figyelmet

Shianna

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre küldheted!