Pénzért nem teszem magam ipari hulladékká

Két diplomával, több idegen nyelv alapos ismeretével kerültem bele a “cséplőgépbe”. Feletteseim alacsonyabb végzettséggel, valódi idegennyelvtudas nélkül, én meg merhetetlen türelemmel és szakmaisággal. Valahogy kihúztam ott öt évet.


Sajnos rengeteg az ilyen szocialista típusú nagyvállalat hasonló besúgókkal. Nekem ultimátumot adtak – bele akartak vonni a piszkos üzleteikbe (jattolás egyebek), de kellő intelligenciával és erkölcsi érzékkel birok, úgyhogy ez nem sikerült nekik. Mindennapos volt a hiszti, már a vezér-helyettes is fenyegetőzött, hogy elintézi, ne kapjak az országban munkát, ha nem leszek a “csicskásuk” – hozza kell tenni, utólag kiderült számomra, hogy elég jó kapcsolatai vannak, de nem bántam meg…


Kiröhögtem őket és otthagytam az egészet, mivel a kollégák nem voltak elég bátrak ahhoz, hogy összefogjunk és megszívassuk ezeket. Hatalmas erkölcsi győzelemmel vetettem bele magam “egy kis pihenés” után az álláskeresésbe, aztán megtapasztaltam milyen az, mikor az “urak” elintézik az embert. Két év alatt egy munkát se kaptam! ( :-> Igen ez Mo. !!! )


Pedig az interjúk jól sikerültek – ha egyáltalán behívtak.
Semmilyen vezetői posztot nem kínáltak fel (alacsonyabbat se).
Pályakezdő szintű melók vannak, ami röhej két jónevű helyről származó, releváns diplomával (nem büfé-könyvtár szakos :->), idegennyelvek ismeretével…


A volt kollégák, akik nem voltak hajlandóak összefogni “ezek ellen”, azóta is csak a szájukat jártatják és elég durván megalázkodnak a “nagyurak” előtt, mondjuk a munkájuk megvan.Az erkölcsi győzelem az enyém, én azt mondom így is megérte, hogy kvázi “B listáztak.”Pénzért nem teszem magam ipari hulladékká.

 

Néhány megjegyzés.


Érdekes, hogy külföldön elismerik az ember szaktudását…
Nem is gondolna az ember, hogy Mo.-on mennyi “szoci berendezkedésű” cég van a magánszektorban is…

Egy masik luzer

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com