A meghirdetett pozíciókra megvannak az emberek

Pályáztam egy autós szervezet műszaki osztályvezető helyettesi pozíciójára. Tartott az első és egyetlen elbeszélgetés, mikor is egy hölgy kinyitotta az irodaajtót - engem nem látott - és megkérdezte a felvételiztető húszon egy-két éves "kiválasztási szakértőt", hogy "- Kis csillagom, ugye akkor hétfőn jöhet a Pista intézni az adminisztrációs ügyeket XY állással kapcsolatban?-"


Természetesen arra az állásra melyet megpályáztam én is és gondolom többen is. Hát ezek után gyorsan búcsút vettünk egymástól. Rohadtul éreztem magam, pedig nem nekem kellett volna így érezni! Sírjak, nevessek, dühöngjek? Pista úr, biztosan nagyobb hátszelet fogott a vitorlába, mint mi többiek együtt.


187 pályázatot adtam be csak az autós szakmába ebből 11 válasz érkezett, természetesen " a pályázata nagyon érdekes; kiváló anyagot küldött; az ön anyaga nagyon felkeltette érdeklődésünket, de" a de, mindig ott volt és aztán a parasztvakítás az adatbázis eltárolásban, ha bővítés lesz akkor, stb, stb


Nos, az állás szerzéshez igen is kell hátszél. A meghirdetett pozíciókra már meg van az ember, csak mivel pályáztatni kell, ezért elhúzzák az emberek, szakemberek előtt a mézesmadzagot. Sajnos egy ideig még így lesz, de nem szabad feladni! Nekünk is kijár egy jó állás!


Sok sikert minden állás keresőnek!

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com