Priusszal dolgoznak

Kedves Munkahelyi Terror blog!

 

A napokban felettébb érdekes mi több felháborító információnak lettem részese.


Tudomásomra jutott, hogy az egyik keszthelyi szupermarket áruházban 2 fiatalember is büntetett előélettel dolgozik.A dolog már csak azért is felháborít, mert látván más embereket, akik igen is dolgozni szeretnének, hogy családjaiknak esetleg jobb körülményeket biztosítsanak, mondván azért nem veszik fel, mert vagy nincs végzettsége, vagy amit nyíltan nem mondanak az ember szemébe, hogy kisebbségi.


Pedig ezek az emberek erkölcsileg lehet, hogy makulátlanok!
Ez esetben két 20-25 év körüli fiatalemberről lenne szó. mindkettő az élelmiszer részlegen, az egyik a tészták és lisztek során töltő alkalmazott, a másik valószínűleg vezetői pozícióban dolgozó fiatalember. Biztos tudomásomra jutott, hogy mindkettőjüknek priusza van.


Tudomásom szerint, amikor az ember egy ehhez hasonló óriási multiba megy dolgozni első körben az erkölcsi tisztaságnak, kell megfelelnie.


Viszont mi van abban az esetben, ha az erkölcsi bizonyítványba, akkor kerül be valami, amikor az ember már ott dolgozik?Ebben az esetben jelenteni kellene valamelyik felsővezetőnek nem? Vagy inkább eltusolják, mint jelenlegi esetünkben is...De hogy is sikerülhetett nekik?


Az emberek nem merik kinyitni a szájukat,mert a terror és megfélemlítés mindennaposságai miatt féltik hogy ha cselekednének elveszítenék állásukat és ezzel veszélyeztetnék családjuk megélhetését.


Gyakori vásárlóként gyakran sikerül elcsípnem egy-egy "F..szom kivan már ezzel a hellyel", "rohadjon meg ez az egész sz.r" mondatokat! Viszont ha ez a helyzet, akkor miért nem mer lépni senki?

MERT MEGBÍZUNK EGYMÁSBAN????

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com