Kirúgtak a ruhám és a piercingem miatt

Sziasztok!

 

Friss élményeimmel szeretném gazdagítani a blogot. Mivel közeledik a vizsgaidőszak és nem kell annyi időt az egyetemen töltenem, ezért az egyik diákszövetkezethez mentem , hogy adjanak valami melót. Nem válogattam, mert kell a "zsebpénz", az élet drága, a szülőket pedig nem terhelhetem a saját kiadásaimmal. Ne voltak nagy igényeim, szórólapozáson kívül bármit elvállaltam volna. Nem volt nagy a választék, egy gyorsétterembe kerültem, ahonnan az első napon ki is rúgtak annak a rendje és módja szerint.

 

Elmentem az egészségügyi papírokért, szereztem iskola látogatási igazolást és a megbeszélt napon megjelentem az előre lefixált étteremben. Ott várattak vagy jó fél órát, mert nem csak én voltam aznap az egyetlen, akit ugyanarra az időpontra hívtak, de ezt még könnyen vettem. Aztán sorra kerültem, behívtak az irodába, majd haza is zavartak azzal a lendülettel. Hogy miért? Egész konkrétan az volt az indok, hogy az étteremmel és az étterem filozófiájával összeegyeztethetetlen volt a megjelenésem. Azt sérelmezték, hogy a pólómon egy kinyújtott középső ujj volt látható, no meg azt, hogy a szemöldökömben van egy piercing...

 

Én álltam ott értetlenül, hiszen egyrészt a munkavégzés nem saját ruhában zajlik, másrészt a testékszert is ki szándékoztam venni, de ez abszolút nem hatotta meg őket, közölték, hogy nem tartanak igényt rám. Nem álltam le vitatkozni, még ideges sem lettem, csak a nevetésemet próbáltam visszatartani.

 

Visszamentem a szövetkezethez és elmeséltem a történteket, nekik is meg volt a maguk véleménye, amelyet most nem idéznék. Szerencsére pár nappal később felhívtak, hogy van árufeltöltő munkájuk, amit köszönve elfogadtam, azóta éjszakánként ott serénykedek és még a külsőmmel sem volt probléma.
 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com