Legnagyobb Állat a Közszolgálat!

Meg aki ott dolgozik, így én is...Hiteles story alant:

 


Édesanyámmal közös munkáltatónál álltunk alkalmazásban. Édesanyám jogviszonya 1986-ban kezdődött, az én jogviszonyom 1994-ben kezdődött a jelenlegi munkáltatónk jogelődjénél. Idén március elején édesanyám kérelemmel fordult a munkáltatói jogkör gyakorlója felé, hogy a többször módosított 1997. évi LXXXI. törvény 18. § (2a) bekezdésében foglaltakra való hivatkozással (40 év szolgálati idő) a munkáltató a 2010. évi LVIII. törvény 8. § (1) bekezdése alapján felmentéssel szüntesse meg a kormánytisztviselői jogviszonyát.

 

A felmentésről szóló munkáltatói intézkedést édesanyám március végén kézhez vette. Még aznap este kértem tőle, hogy mutassa meg a munkáltatótól kapott papírjait, amelynek átnézése során kiderült, hogy a jogszabályban biztosított 2 hónap felmentési idő helyett kevesebbet számoltak (felmentési idő kezdete: 2011. 03. ... vége: 2011. 04. ...).Édesanyámmal megállapodtunk, hogy másnap bejön velem a munkáltatónkhoz, és kéri a munkáltatót, hogy javítsák ki a felmentési idő végének dátumát, valamint az elszámoló lapján szereplő időarányosan járó juttatásokat.

 

Másnap megjelent a munkáltatónál, kérte a személyügyi osztályon dolgozóktól a hiba javítását, akik ezt megtagadták. Majd ezt követően édesanyám megjelent az irodámban, és közölte, hogy a munkaügyi osztály nem javítja ki az intézkedést, mivel azt már megküldték a felettes szervnek. Továbbá közölték azt is, hogy az eddig eltávozott nyugdíjasokat is így mentették fel (1 hónapi felmentési idő), és hogy ez így helyes.

 

Ezt követően bekísértem édesanyámat a T. Hivatalvezetőhöz, ahol előadtuk a problémát, megmutattuk neki a munkáltatói intézkedésben rögzített dátumokat, valamint az általunk hivatkozott jogszabályi helyet (2010. évi LVIII. törvény 9. § (1), (2)), amely alapján az intézkedésüket ki kellett volna javítani.

 

A Hivatalvezető felrendelte a személyügyi osztály dolgozóit, majd türelmünket kérte. Ezek után én visszamentem az irodába, és végeztem a munkámat. 3 óra elteltével megkeresett édesanyám, hogy még mindig nem hajlandóak kijavítani a munkáltatói intézkedést, és a kijavítás megtagadásáról jegyzőkönyvet sem hajlandóak felvenni. A hivatalvezető kérte, hogy a panaszát írásban nyújtsa be. A panaszbeadványt megszövegeztük, édesanyám aláírta, és benyújtotta a T. Hivatalvezetőnek, majd ezt követően hazament.

 

Én a munkaidőm lejárta után szintén hazamentem, majd másnap reggel ismét bementem dolgozni.Másnap reggel a Hivatalvezető magához rendelt, majd közölte, hogy a munkáltatói jogkörénél fogva a felmentésemről intézkedik.

 


Ezek után az Index mai főcíme: "Senki nem kerül az utcára"

 


Kivéve azt aki az édesanyja jogait megpróbálja érvényesíteni..................

 


Üdvözlettel:

 


Egy újabb munkanélküli


 

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com