Munkahelyi feljelentgetés

 

Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre várjuk

Tisztelt MT.


Elég gyakran látogatom az oldalt ezért gondoltam leírom röviden mit tesz a névtelen levél.


Már több éve dolgozom a cégnél ahol eddig elég jó volt a kapcsolat a munkások között, a vezetők és a munkások között is. Az utóbbi fél évben nagyon elszaporodtak a névtelen levelek amiket a központunkba írogatnak. Először a főnökségre érkeztek a panaszos levelek aminek okaként megszaporodtak a belső ellenőrzések. Olyanokat állított a levélíró a vezetőről ami nem fedte a valóságot. Mivel amúgy is nyugdíjba menne így, úgy döntött elege van inkább leköszön azonnal.


Ezzel sajnos nem volt vége a leveleknek. Következtek a dolgozók elleni bejelentések amit szintén a központba írt.Még több lett az ellenőrzés, és ezzel a melósok, és vezetők között is kialakult egy furcsa hangulat. Mindenki gyanús mindenkinek, ugyanis sok olyan dolog került napvilágra ami arra utal, hogy a hunyó közöttünk van ! Már reggelente úgy megyünk be dolgozni, hogy azt találgatjuk ma mit írtak be vajon?


Meló közben ha megállunk cigizni körbenézünk ki lát minket mert olyan a melónk, hogy úgymond kirakatban vagyunk. Meg kell fontolni azt is mit, és kinek mond az ember. Sajnos nehéz kiszűrni ki lehet a hunyó. Csak tippek vannak, vagy egy vérig sértett dolgozó, vagy olyan akit kirúgtak, vagy esetleg egy megbízott rokon. Igaz ezek is csak találgatások amit egymás között megbeszélünk egy páran. Nem elég az embereknek a saját kis bajaival megbirkózni ebben mai nehéz helyzetben. Az ellenőrzéseknél rendben találtak mindent így eddig nem érte el célját a levélíró de gyanús, hogy nem fogja annyiban hagyni. Nem értjük az ilyen embert ( ha annak lehet nevezni) belerondít a saját fészkébe?


Röviden írtam csak le a lényeget hátha valaki vagy valakik voltak hasonló helyzetben és esetleg tudnának tippeket adni.