Elintézik, hogy te szívd meg

 

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!

 

Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre.

Tisztelt Munkahelyi Terror!


Nemrégiben, egy árufeltöltői áruházba jelentkeztem, elvileg időszakos munkára.Valószínűleg más multi cégeknél is divatos az a közvetlen felettestől várható viselkedés, amit az alábbiakban fogok leírni.Ez egy olyan időszakos munkalehetőség volt, ahol a munka befejeztével kiválogathatták, hogy a későbbiekben állandóra a csapat köreiből kit vesznek fel.


A felháborító az, hogy az ember dolgozik, és úgy bánnak vele, mintha minimum bűnözési szándékai lennének, ahogy a beléptetésnél is, ezen kívül a kiválogatás nem az elvégzett, vagy a minőségileg elvégzett munka után jár, hanem arcra, amikor pedig a nem szimpi ember a munkáját végzi, hajcsárolják, hogy valami hibát kövessen el, nehogy jól dolgozó kolléga váljék belőle, mer az jövedelmező lenne az áruháznak, de nem lenne elég együttműködő a nem szimpi kollégák szemében, így a kedves lúzer kollégák, hiába lelkesek, vagy végzik jól a munkájukat, és becsületesek, bizony munka nélkül maradnak. Ja és hiába szeretné az ember jobban végezni a munkáját a kedves kollégák minduntalan a fantasztikus segítőkészségükkel aláássák nem csak azt a kicsi önbecsülését az embernek amit ebben az országban össze lehet szedni, hanem még a munkájában is hátráltatják, hogy a megfelelő pillanatban odaállhassanak és azt mondhassák lám lám milyen rosszul és bénán dolgozik, mert ezektől a dolgok megélésétől és az ezen való gondolkodáson a sík idegességtől vagy a nem létező diliházban, vagy megint otthon köt ki.


Továbbá, hogyha valaki már elég sík ideg de mégis azt gondolja, hogy tud magán még egy pluszt csavarni, a tudatállapotba hal bele, hogy ilyen hozzáállással kell dolgoznia, mert valahogy mégsem erre nevelték, vagy nem ez volt számára a példa.


A legszebb az egészben, pedig az, hogy ezt nem lehet így szemtől szemben elmondani, mert mi a válasz: nem értem mi a bajod, nem értem, ha nem szeretsz itt dolgozni akkor menj máshová. Persze azt nem lehet megértetni velük, hogy az embert felbujtják, hogy valami szarságot csináljon, amivel felelősségre lehet vonni, és megy továbbra is a sárbatiprás, vagy belebetegszik.Úgyhogy a végén elintézik, hogy te szívd meg.Lehet itt valamit tenni, lehet itt valahogy élni?


Flora