Balhézzak a Hr-nél?

Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com címre

 

Tisztelt Munkahelyi Terror blog!

A következő kérdésem lenne: úgy hiszem, hamarosan el fogom veszteni a munkámat. A következő kérdésem lenne: soha nem fizették ki a túlórát. Érdemes a HR-nél balhézni ezért átlag minden nap 0,5-1 óra. Néha pedig benn voltunk reggeltől este 9-12ig. Bizonyos esetekben van email bizonyíték késői munkavégzésre. Természetesen legtöbbször nincs írássásos nyoma. A főnők megengedhetetlen hangnemben beszél és viselkedik. (Bármilyen hibát követ el úgy intézi, hogy más legyen a hibás, mindig egy harmadik személyt kér meg a piszkos munka elvégzésre,betegen berágatja embereket, nem létező adattokkal operál stb).

 hr-manager.ashx.jpg

Nem tudom érdemes-e ha az ember otthagy a céget akkor megosztani a felső vezetéssel illetve a megrendelővel a főnök leveleit.

 

 Köszönettel Gyimi

 

Kedves Gyimi!

Ha nem akarja otthagyni a munkáját, avagy meg akarja védeni magát, akkor talán már most el kellene kezdeni bizonyítékokat gyűjteni, amivel később alá tudja támasztani egy esetleges felmondás jogellenességét, vagy meg tudja azt előzni. 

Amíg megvan a munkája, még tud tenni valamit annak érdekében, hogy meg is maradjon, talán valóban érdemes lenne a felső vezetőkkel megbeszélni a problémáikat. 

Üdvözlettel: 

 

Erynnis